În perioada 23– 27 august 2021, de la 9.00 la 14.00 , pentru un număr de peste 150 copii, am organizat proiectul socio-educaţional „Călătorie în lumea copilăriei”, prin intermediul căruia copiii au petrecut timpul liber în compania unor activităţi de recreere, formare dar şi învăţare, prin joc şi bunăvoie. Esența proiectului a fost socializarea, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup. Copiii au învațat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine și, mai ales, să se bucure împreună. Experiențele de grup a încheagat prietenii, a înlăturat prejudecațile, a dat naștere la solidarități și adaptări la situații sociale în miniatură.
Despre activitatea Școlii de vară a vorbit cel mai bine imaginile cu ochi mari curioși și fețele zâmbitoare ale celor peste 150 de copii participanți.
Școala de Vară s-a dorit a fi, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade din vacanța de vară. Acesta a fost impactul pe termen scurt. Pe termen lung: copiii învață jocuri instructiv-recreative la școală, jocuri pe care, mai apoi, le pot realiza singuri, transferându-le asupra altor activități, fie jocuri aflate din altă parte, fie create de ei.
Partenerii noștri în acest proiect sunt˸
-Primăria Berești-Tazlău – primar Tulpan Dumitru
-Parohia din Tescani, comuna Berești-Tazlău – preot Neculcea Claudiu
-Parohia din Enăchești, comuna Berești-Tazlău – preot Cernat Nicolae
-Parohia din Prisaca, comuna Berești-Tazlău – preot Porea Valeriu
-Voluntari. foști elevi ai școlii, coordonați de d-na prof. Doru Georgiana
Sponsorii au fost localnici precum Radu Ionel, Ilaș Viorel, Ladaru Adrian, Bârlea Titi, Mărian Cristi, Țimiraș Silviu, Hrenovici Cristian, Pâslaru Cornel, Prihoancă Lucian, Crupenschi Florin și cadre didactice.
Proiectul și-a propus să răspundă unei nevoi crescânde a copiilor de a participa la activități educative și in timpul vacanței de vară. De asemenea, părinții și-au exprimat dorința de a-și înscrie copiii la aceste activități ale școlii de vară, apreciind obiectivele acestui proiect.
Prin acest proiect şcoala a devenit un altfel de loc pentru o altfel de învăţare în această perioadă. A fost o nouă experienţă din viaţa de şcolar. Şi a fost una plăcută!
Prof. dr. Dumitru Viorel Georgian – directorul Școlii Gimnaziale Berești -Tazlău
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.