6 noiembrie 2024

SCM Bacău, continuitate în proiecte

2020 a fost anul oportunităților pentru Sport Club Municipal Bacău, conform observației făcute de directorul clubului, Ion Șarban. Iar 2021, pentru a-l cita pe același Ion Șarban, este anul provocărilor. Cele două linii directoare au, evident, mai multe puncte comune. Unul dintre acestea cheamă în cauză continuitatea la nivel de proiecte. În 2020, SCM a creat, în premieră, un parteneriat cu municipalitatea băcăuană în privința contractelor de activitate sportivă. Concret, în baza acestui partenetiat, cel mai galonat club al județului derulează 21 de astfel de CAS-uri, beneficiarii fiind 11 sportivi, toți, mulipli campioni (luptătorii Igor Botez, Vasile Cojoc, Denis Mihai și Georgiana Antuca, boxerii Daniel Hermeziu, Alexandru Macovei, Lucian Mititelu și Dumitru Vicol, halterofilul Andrei Ciobanu și atletul Mihăiță Micu) și zece antrenori: Ioan Butucaru, Ion Ambrose și Irinel Botez (lupte greco-romane), Vasile Palade (box), Dorin Cruceanu și Marius Savin (judo), Răzvan Dumitru și Mirela Păun (gimnastică) și George Călin (haltere).

„Această modalitate de finanțare ne ajută să ne motivăm sportivii și să nu ne pierdem antrenorii. Dorim să continuăm pe această linie”, a fost poziția conducerii clubului, care are în perspectivă CAS-urile următorilor sportivi și antreori: Alisia Paruba (atletism), Radu Rădulea (arte marțiale), Erik Tudor (box), Alexandru Solomon, Claudiu Pal, Răzvan Manolache și Ana Maria Pal (lupte), respectiv Andreea Apachițe, Anamatria Strat (atletism), Ionuț Patriche (box), Oana Atănăsoai (lupte), Gabriel Ciuntea (tenis), Paula Diaconescu (judo) și Daniel Zodian (powerlifting). Prin urmare, în urmă cu exact o lună, pe data de 19 mai, SCM Bacău a înaintat Primăriei Bacău proiectul de finanțare nerambursabilă pe Legea 69/ 2000 intitulat „Susținerea sportivilor de top, filonul de aur al sportului băcăuan”. De ce „de top”? „Pentru că grupul țintă îl constituie sportivii cei mai valoroși”, explică directorul Șarban. Și de ce „filon”? „Cum nimic nu se poate face fără continuitate, ajungem și la ideea de filon de aur care, odată descoperit, trebuie urmat pe firul său”, a spus Ion Șarban, care a detaliat strategia și obiectivele legate de finanțarea pe Legea 69/2000:



Proiectul include în principal acoperirea contractelor de activitate sportivă (CAS-urile), dar și a altor tipuri de cheltuieli cum ar fi: indemnizațiile sportivilor medaliați și/sau componenți ai loturilor naționale, plus alte activități specifice de pregătire sportivă: alimentație, medicamentație, susținătoare de efort etc. Acest proiect este vital pentru comunitatea sportivă băcăuană deoarece constituie o formă eficientă, transparentă și directă a susținerii <vârfurilor> și reduce riscul de a ne pierde sportivii de valoare în favoarea altor cluburi cu potențial finanbciar gen CSM București, pentru a da cel mai sugestiv exemplu. Totodată, prin promovarea și mediatizarea rezultatelor și obiectivelor atinse putem aduce o imagine foarte bună municipiului Bacău. Nu în ultimul rând, analiza cost/ beneficii este clar în favoarea comunității noastre dacă luăm în calcul că grosul cheltuielilor e suportat de către Ministerul Tineretului și Sportului, iar Primăria și Consiliul Local doar completează la punctele esențiale, dedicate sportivilor băcăuani”.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri