11 ianuarie 2025

Sclavii de azi își urăsc eliberatorii

Zilele trecute am vorbit cu un om liber. Unul dintre puținii care mai există și care încă mai gândesc cu propriul creier, nu pe bază de șabloane livrate pe rețelele sociale. „Eu am făcut școală pe vremea lui Ceaușescu și în anii ’90, după ce a căzut. Și școala de atunci te învăța să gândeșți, să-ți foloseșți mintea, nu ca astăzi”, mi-a spus el.

E un punct de plecare. Pentru că, ce să vezi?! Absolvenții de învățământ din ziua de azi nu sunt în stare să pună una lângă alta două idei și să le analizeze altfel decât pe bază de șabloane. E o gândire robotică, inaptă să analizeze și să sintetizeze, ci să reacționeze doar la stimuli pavlovieni: s-a aprins becul, trebuie să salivezi. Ți-a zis Facebookul că ăia sunt nașpa și trebuie scurtați de cap? Aia e, băiatule, ieși în stradă să obții scurtarea ălora de un cap; nu-ți pui întrebări, au gândit alții pentru tine deja.



Sau să dau un exemplu mai de la noi: vin pompierii să aducă apă menajeră în condițiile în care orașul era pe uscat? Te pui cu pieptul în fața mașinilor și nu le lași să treacă pentru că ți-au zis unii că pompierii vin cu tunul cu apă să-ți împrăștie manifestația. Mai nasol este că acest gen de «ne-gândire» se simte și în alte domenii.

De fapt, nu cred că este zonă în care această manieră de a pune problema să nu se fi infiltrat. Exemple? Se pune „taxa pe lăcomie”, directivă europeană, de altfel, pentru ca băncile să nu se mai joace cu ROBOR-ul și să ia șapte piei de pe un datornic. Cine credeți că sunt cei mai revoltați? Ăia cu credite, care plâng acum de mila băncilor care-i jupuiau.

Ministerul de Finanțe emite titluri de stat prin care se împrumută de la populație oferind dobânzi cu mult peste cele oferite de bănci. Evident, cetățenii se declară revoltați că statul nu se mai împrumută de la bănci. Păi, de ce să ia cetățeanul 5% dobândă de la stat, când poate lua doar 1% (în cazul în care nu rămâne dator) de la bănci?! Cum să nu se revolte cetățeanul împotriva celor care demască abuzurile din Justiție și amestecul serviciilor?

Păi, dacă se constată că ăia au fost condamnați pe bază de denunțuri false, interceptări ilegale, probe măsluite, se duce dracului toată argumentația cu corupții care au pus stăpânire pe țară… Și dacă o să cadă șandramaua, s-ar putea să se vadă cum toată tărășenia a fost mânărită de niște forțe externe care au dorit și au reușit să pună stăpânire pe țară și să-și subordoneze economia, politica și chiar serviciile.

Iar păpușarii din umbră au reușit un act de geniu determinând cetățeanul să se revolte împotriva celor care demască abuzurile și să-i urască sincer pe cei care încearcă să-l elibereze. Cea mai mare realizare a diavolului a fost faptul că a convins lumea că nu există; astăzi inclusiv partide cu veche tradiție democratică încearcă să ne convingă că statul paralel e o invenție. Dar dacă-i ordin…

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img