Mozart, Pascal, Picasso, Bobby Fischer și, cu voia dvs. mai puțin cunoscutul Terence Tao au fost copii-minune care au impresionat lumea de la vârste fragede. Mozart a început să compună de la 5 ani, Pascal a scris un tratat de geometrie la 11 ani, Picasso a impresionat lumea cu talentul său încă din copilărie, Bobby Fischer a devenit, la 13 ani, Mare Maestru internațional de șah iar Terence Tao a urmat cursuri de matematică de nivel universitar la vârsta de nouă ani, pentru că, la 13 ani, să devină cel mai tânăr medaliat de aur din istoria la Olimpiada Internațională de Matematică.
Față de aceste performanțe, recenta câștigare de către un băiețel de 7 ani a unui concurs național de talente palește. Să fie clar, prestația a fost deosebită, dar nu justifică nici pe departe scandalul care a izbucnit ulterior. Puștiul m-a impresionat încă de anul trecut, l-am văzut în Bacău, într-un concurs pe care l-a și câștigat, obținând Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță” și am zis de atunci că are capacitatea să meargă pe drumul lui.
Ceea ce a urmat, însă, după premiere, depășește orice imaginație. De la acuze de naționalism dezantat, până la exploatarea copiilor de către părinți. Ceea ce este interesant este că cei mai vocali acuzatori au fost din categoria celor care i-au suflat în fund Greta Thunberg când chiulea de la școală ca să se lupte cu schimbările climatice și părinții ei să facă mormane de cash din conferințele și aparițiile ei televizate.
Ați auzit expresia „un scandal acoperă alt scandal”? Se referă la situația în care un eveniment sau o problemă deosebit de gravă sau controversată este eclipsată sau pierde în importanță în fața unui alt scandal sau problemă care atrage mai multă atenție publică sau mediatizare. Acest lucru se întâmplă adesea politică sau mass-media, unde un scandal sau o problemă majoră poate fi acoperită sau minimizată de un alt scandal care primește o atenție mai mare din partea publicului.
Exact în aceeași perioadă se petrecea scandalul cu eșecul României la Eurovision, scandal care a mâncat peste 300.000 de euro din banii noștri. Dacă vă gândiți că scandalul cu copilul a fost folosit pentru a distrage atenția de la scandalul Eurovision, este foarte posibil să fiți pe calea cea bună.
Că s-a îmbrăcat în femeie, că s-a dat drept gay, transexual, sau ce or mai fi însemnând celelalte inițiale din acronimul LGBTQ, asta este mai puțin important; contează faptul că piesa a fost o mizerie demontată de critici iar prestația cantautorului/oarei a fost mai mult decât jalnică. N-am avut noi un Freddie Mercury, dar am avut un Ioan Luchian Mihalea; știm cum trebuie să sune muzica.