La Gradinita cu program prelungit 33 Bacau s-au organizat mai multe actiuni care au avut in prim plan micutii ce invata aici. Au fost demarate cu aceasta ocazie doua mari proiecte educationale, coordonate de profesorii pentru invatamantul prescolar din unitate, in prezenta mai multor invitati. In paralel, a fost organizata si o expozitie de desene, pictura si colaje care a avut ca tema principala „Simfonia toamnei”.
Gradinita cu program prelungit 33 Bacau s-a imbracat in haine de sarbatoare. Mai multe cadre didactice din unitatea de invatamant au lansat doua proiecte educationale importante. Primul dintre ele apartine profesorului pentru invatamantul prescolar Tincuta Maftei, alaturi de educator Aurica Andronic, care au cooptat 11 colaboratori si 12 parteneri pentru a impartasi si schimba opinii, tehnici de lucru, modalitati si strategii de realizare a mai multor activitati. „Argumentul conceptiei si derularii proiectului educational intitulat «Invatam, ce simtim noi experimentam!» se desprind din experienta a zeci de ani in invatamantul prescolar, din cunoasterea particularitatilor acestei varste la care invatarea se face cu usurinta. Activitatile propuse realizeaza o deschidere a cunoasterii copiilor prin comunicare, expresivitate, estetic si artistic, precum si rafinarea perceptiei auditive si vizuale ale copiilor”, ne-a declarat prof. Tincuta Maftei. Obiectivul principal al proiectului este acela de a familiariza copiii cu frumosul desprins din continuturile literare, muzicale, sesizand armonia culorilor si formelor, exprimand vizual impresiile estetice prin tehnici plastice si practice.
Actiuni pentru patru ani
Cel de al doilea proiect, intitulat „Cunoastere, Bunatate, Fantezie si Talent”, coordonat de educatoarele Maria Daraban si Adriana Pavel, include activitati educative de invatare, actiuni umanitare si de voluntariat, de descoperire a talentelor in muzica, dans, desen, pictura, dar si multe concursuri. „Este un proiect ce are in vedere pregatirea copiilor ca buni cetateni intr-o lume mai buna, imbunatatirea relatiilor dintre copii, dintre copii si cadre didactice, a relatiilor din gradinita si familie, din gradinita si scoala. Este un proiect ce se doreste a fi un portal spre sufletul fiecaruia, o sansa de a ne arata frumusetea interioara”, a precizat si prof.inv. Maria Daraban. Au fost prezenti mai multi oaspeti, dar si colegi de gradinita, alaturi de conducerea Scolii Gimnaziale „Constantin Platon”, pentru care cei mici au oferit si un mic spectacol. „Gradinita 33 a devenit din acest an structura a scolii noastre. Ne bucuram ca participam la astfel de actiuni in care sunt implicati direct copiii, pentru ca multi dintre ei sunt viitorii nostri elevi. Astfel ei sunt deja familiarizati cu munca in echipa si cu atmosfera din sfera didactica”, a semnalat si prof. Manuela Neculcea, director adjunct Scoala „C. Platon” Bacau. Ambele proiecte din Gradinita 33 vor fi derulate pe parcursul a patru ani.