Zeci de tineri care activeaza in organizatii mai vechi sau mai noi s-au intâlnit, vineri, in Parcul Catedralei, la Târgul Voluntarilor, pentru a-si prezenta proiectele, principiile pentru care se bat si activitatile pe care le desfasoara. “Be great” si-a inceput activitatea in 2015.
“Am venit sa promovam ideea de voluntariat si sa ne prezentam programul, nu neaparat sa atragem noi membri. Sunt liceeni care vor sa ingrijeasca batrâni si atunci iI orientam spre FSC. Noi desfasuram activitati pentru tineri si suntem preocupati de educatia non-formala”, a explicat Dragos Finaru, presedintele “Be great”. Alaturi de aceasta organizatie foarte noua s-a aflat standul Fundatiei “Sf. Ioan Bosco”, una dintre cele cu vechime in Bacau.
“Dincolo de ceea ce facem, important este sa facem cunoscut spiritul care ne determina sa facem ceea ce facem, si anume spritul lui Don Bosco”, a marturisit pr. Iosif Ilies, coordonator proiect. “Don Bosco” si clovnii lui au oferit bacauanilor carti despre educatia tinerilor, fluturasi, tricouri si baloane. Pentru “Un zâmbet”, una dintre cele mai proaspete asociatii, cel mai important e sa militeze “cetatenia activa a tinerilor”, iar ID FEST si-a promovat echipa si “festivalul care va avea loc in iulie si la care va asteptam cu drag”, ne-a spus Teofana Bostan.
Adolescentii care activeaza la Centrul “Mozaic” al FSC au organizat un stand cu obiecte hande made: buburuze rosii si floricele drept cercelusi, coliere din nasturi de lemn si alama, bratari, cosulete din hârtie rasucita, casete de bijuterii confectionate din lemn, apoi pictate etc. Copiii de la “Interact” ne-au invitat la evenimentul din 30 mai, “Noaptea Interact”, care va avea anul acesta patru sectiuni: fotografie, desen plastic, desen grafic si grafica IT.
“Suntem un club de ecologie si turism, care de peste 25 de ani ofera cadrul de manifestare a unor pasiuni care conduc la desfasurarea activitatilor de initiere si recreere activa si de formare a tinerilor”, a spus dintr-o suflare o adolescenta de la “Veniti cu noi”.
Lânga cortul ecologistilor a aparut imediat Remus Lupu, presedintele clubului, care a fost toata ziua cu voluntarii. Alaturi de voluntarii sai a fost si Marta Butnaru, presedinte al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Bacau, care a impartit pliante si brosuri in incercarea de a-i ajuta pe tineri sa afle mai multe despre etnobotanice si droguri, despre modul in care se pot feri de “moartea alba”.
Tinerii nu s-au rezumat la a imparti pliante si fluturasi. Pentru a atrage atentia trecatorilor, adolescentii au dansat si au cântat, mai ales ca, la urma urmei, era sarbatoarea lor.
[wonderplugin_gallery id=”247″]