23 septembrie 2024
Top StoryȘapte persoane au dispărut de acasă într-o singură zi

Șapte persoane au dispărut de acasă într-o singură zi

Poliţiştii şi jandarmii băcăuani au desfăşurat activităţi intense de căutare a 7 persoane sesizate într-o singură zi, ca fiind dispărute. Operaţiunile forţelor de ordine s-au încheiat cu succes, toate persoanele plecate voluntar fiind găsite în urma căutărilor.

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat de 66 de ani, din Bacău, despre faptul că, fiul său, de 13 ani, a plecat voluntar de la şcoală şi nu a mai revenit nici la unitatea de învăţământ şi nici la domiciliu. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, care a desfăşurat activităţi specifice, minorul fiind identificat pe strada Carpaţi din localitate.



La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Valea Seacă, despre faptul că în seara zilei de 24 mai a.c., fiica ei în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar de la locuinţa de domiciliu şi nu a mai revenit. Minora a fost depistată pe raza judeţului Neamţ de către poliţişti care au condus-o la limita judeţului unde a fost preluată de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni.

În jurul orei 19:50, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U 112 de către un bărbat de 54 de ani, din localitate cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 13 ani, împreună cu o prietenă de aceeaşi vârstă, din aceeaşi localitate, au fost văzute urcând în interiorul unei maşini cu numere de înmatriculare străine, după terminarea cursurilor, iar ulterior, acestea au plecat într-o direcţie necunoscută. La nivelul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni s-a constituit o echipă operativă care a efectuat verificări, cele două minore fiind depistate pe raza comunei Răcăciuni şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Acestea au declarat verbal faptul că au plecat de bună voie împreună cu prietenii lor, iar pe toata durata cât au lipsit de la domiciliu nu au comis şi nici nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Cele două minore au fost predate părinţilor.

În jurul orei 18.30, poliţiştii din Moineşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un bărbat de 34 ani, din judeţul Neamţ, despre faptul că, fiica sa de 16 ani, a plecat voluntar de la domiciliu şi că s-ar afla pe raza comunei Bereşti-Tazlău, la un prieten.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, care în urma verificărilor efectuate, au identificat minora în cauză la domciiliul unui tânăr de 19 ani, din comuna Bereşti-Tazlău, aceştia cunoscându-se anterior pe raza judeţului Neamţ, unde tânărul ar fi lucrat ca zilier.

La ora 22.00 Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bacău, cu privire la faptul că o rudă de-a sa, de 31 ani, a plecat în mod voluntar de la locuinţa reclamantei, şi nu a ajuns la domciiliu.
Tânăra de 31 de ani a fost depistată de poliţişti în curtea unei pensiuni din comuna Hemeiuş şi a fost preluată de soţul acesteia.

La data de 26 mai a.c, în jurul orei 02.00, Poliţia Municipiului Bacău a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie de 38 de ani, angajată la un cămin de bătrâni din comuna Mărgineni, despre faptul că un bărbat de 75 de ani, asistat în cadrul căminului, a plecat în jurul orei 00.30 şi nu a mai revenit la cămin.
Efective de poliţişti şi jandarmi s-au mobilizat pentru a efectua verificări în vederea identificării bătrânului.
Au fost desfăşurate căutări de către poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale, poliţişti rutieri, criminalişti cu câinele de urmă şi jandarmi, bătrânul fiind identificat pe raza municipiului Bacău.

Majoritatea persoanelor au fost găsite în primele ore de la primirea sesizării sau în ziua următoare.

În general, multe din cazurile sesizate se dovedesc a fi plecări voluntare în mod repetat.
Pentru orice sesizare primită de polițiști privind dispariţia unei persoane, la faţa locului se deplasează echipe de cercetare, iar activităţile complexe desfăşurate implică resurse importante.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a iniţiat şi coordonat activităţi de pregătire antiinfracţională a categoriilor cu un grad ridicat de risc de victimizare şi a cooperat permanent cu unităţile de învăţământ, autorităţile publice locale, organisme de protecţie a copilului, dar şi mass – media.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img