20 noiembrie 2024

Santierul Stefan cel Mare, extins. 10.000 de lei amenda pentru praf si zgomot

Constructorul de pe strada Stefan cel Mare a fost amendat de Garda de Mediu Bacau pentru ca a mutat o parte din santier in cartierul nord, acolo unde se ocupa de concasarea betonului rezultat in urma spargerii strazii.

In realitate, asocierea de firme Symmetrica-Electroaxa, care executa lucrarile trebuie, potrivit caietului de sarcini, sa faca o reciclare la rece a asfaltului si betonului, dar la fata locului, nu in alta parte.



Locuitorii cartierului nord s-au trezit, fara voia lor, parte a unui santier nesfârsit, motiv pentru care au sesizat Garda de Mediu. Praful, zgomotul si traficul greu i-a nemultumit pe cei care stau in zona.

Reprezentantii Garzii, alaturi de cei ai Politiei Locale au mers la fata locului si au descoperit ca sesizarile erau adevarate.

„Materialul rezultat din frezarea strazii Stefan cel Mare este concasat intr-un spatiu inchiriat de catre executantul lucrarii si refolosit la amenajarea strazii. Terenul nu era delimitat, imprejmuit si identificat ca organizare de santier”, arata Tiberiu Ciobanu, directorul comisariatului judetean. Pentru santierul ridicat ad-hoc, constructorul a luat o amenda de 10.000 de lei.

In urma vizitei comisarilor, firma trebuie sa delimiteze santierul, sa stropeasca zona de lucru pentru a reduce disconfortul creat locuitorilor din zona si sa etanseze autovehiculele ce transporta materialele de constructii.

Reabilitarea strazii Stefan cel Mare presupune ranforsarea cu doua straturi asfaltice pe un strat de baza realizat din reciclarea cu bitum spumant al sistemului rutier existent. Aceasta lucrare trebuie realizata la fata locului, dupa frezarea si reducerea cu 10 cm a strazii. Restul de imbracaminte a strazii, 20cm, trebuie reciclat la rece cu bitum spumant si lianti hidraulici rutieri, peste care se aseaza straturi de ranforsare.

Aceasta metoda ar trebui sa reduca timpul de executie a reabilitarii cu 70 la suta, anunta primarul Romeo Stavarache, la inaugurarea proiectului. Reprezentantii municipalitatii sustin ca toate conditiile impuse de contract sunt respectate.

„Se respecta proiectul si caietele de sarcini si sunt motive sa credem ca ne vom incadra in termenele stabilite”, sustine Ionut Tomescu, purtator de cuvânt. 14 luni este termenul stabilit pentru finalizarea lucrarii, adica in luna mai anul viitor. Valoarea investitiei este de 13,7 milioane de lei, din care finantarea europeana este de 13,3 milioane de lei.

Pentru a fi gata la timp, unele din lucrari sunt executate chiar si pe timp de noapte, „atunci când acestea ar ingreuna si mai mult traficul pe timpul zilei”, a mai spus Tomescu.

Constructorul este fortat sa urgenteze lucrarile, intrucât reciclarea la rece se poate face doar daca temperatura permite, respectiv, potrivit graficului de realizare a investitiei, pâna pe 15 octombrie.




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014