19 septembrie 2024
EvenimentSâmbăta în Bacău: Festivalul Luminii

Sâmbăta în Bacău: Festivalul Luminii

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 17:30 în Parcul Cancicov, va avea loc Festivalul Luminii 2018 – a noua ediție pentru Bacău. Cercetașii îşi propun şi în acest an să creeze pentru băcăuani o ambianță care să îi ajute să se deconecteze preţ de câteva minute de agitația cotidiană și să intre într-o lume feerică, construită din gulguțe.

Ce reprezintă Festivalul Luminii?



În prezent, ideea că fericirea este un lucru măreț, în calea căruia trebuie să alergăm mereu, a devenit tot mai populară. Prinși în agitația vieții cotidiene, adesea uităm că lucrurile mărunte, precum un zâmbet, un cântec sau găsirea unui strop de lumină la finalul zilei sunt, de fapt, cele care contează, cele care ne aduc bucuria sufletească.

Din acest motiv, încă din 2004, Cercetașii României și-au propus ca măcar pentru câteva ore să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevenim copii și, indiferent de vârstă, să descoperim lucrurile care ne fac fericiți, să le luăm cu noi și să le ținem aproape până la următoarea ediție.

De ce?

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a oferi copiilor, tinerilor și voluntarilor de toate vârstele implicați o educație non-formală prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național.

Partenerii și sponsorii proiectului sunt: Primăria Bacău, Consiliul Local Bacău, Moldovanu C. Florentina Expert Contabil, Azia pentru Podul cu Lanturi, Radio Easy,
SC CMI Pletea Noemi SRL, Julia Biju, Federația Tinerilor, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, Fundația Sfântul Ioan Bosco Bacău, Asociația pentru Dezvoltarea Activa,

Despre ONCR – Organizația Națională Cercetașii României

Misiunea Cercetășiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.
Cercetășia este o mișcare educativă a copiilor și tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naționalitate, rasă, sex, credință sau condiție socială, în concordanță cu metoda Scout. Cercetășia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetățeni responsabili ai comunității locale, naționale și internaționale.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img