25 decembrie 2024

AS: Apt de Start, gata de Școală!

Vineri, 08.11.2024, la SOS Satele Copiilor- Sucursala Bacău s-a desfășurat evenimentul pentru închiderea proiectului ”AS: Apt de Start, gata de Școală!”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2024 conform Legii nr. 350/2005.

Proiectul a contribuit la pregătirea copiilor, din medii sociale vulnerabile, la o mai bună integrare școlară, în parteneriat cu părinții lor, dar și cu părinții sociali, asistenți maternali profesioniști. Acest lucru a fost posibil prin următoarele activități:



Au fost evaluate nevoile complementare educației pentru 90 de copii beneficiari în urma cărora s-au implementat planuri de intervenție și au fost sprijiniți cu echipamente adecvate cerințelor frecventării școlii.

50 de părinți ai copiilor beneficiari și 10 asistenți maternali profesioniști au participat la ședințe de consiliere pe tema organizării programului de viață optim pentru copii și au îmbunătățit cunoștințele referitoare la timp de calitate petrecut cu copiii, rolul regulilor și limitelor, al jocurilor și jucăriilor în dezvoltarea copiilor.

10 asistenți maternali profesioniști au participat la sesiuni de supervizare pe tema modului de construire a relației copilului afectat de traume cu mediul școlar.

S-au desfășurat 6 grupuri de educație parentală/ intervizare la care au participat peste 36 de părinți care si-au îmbunătățit abilitățile parentale, întărindu-și cunostințele despre nutriție și alimentație sănătoasă, imbunătățirea relației cu copilul bazată pe comunicare și implicarea în activități comune; la aceste grupuri s-a vorbit despre menținerea relației cu cadrele didactice.

Au fost organizate 8 ateliere de educație nonformală la care au participat peste 50 de copii. Aceștia au lucrat sub îndrumarea a trei cadre didactice, îmbunătățindu-și cunoștinețele la limba română și limba engleză.

Au fost organizate și desfășurate 6 grupuri de dezvoltare personală pentru copii, în cadrul cărora, copiii și tinerii au deprins abilități de identificare a unor comportamente de violență și de răspuns la acestea, prin adresarea către adulții responsabili din mediul în care se manifestă. Totodată a avut loc o sesiune de formare a consilierilor scolari și asistenți maternali profesioniști cu referire la rolul lor in rezolvarea și răspuns la semnalările copiilor cu referire la comportamente violente.

18 copiii au participat la ședințe de consiliere psihologică.

Cu aceasta ocazie, copiii participanți la atelierele de educație nonformală au pus în scenă un fragment al poveștii ”Pinocchio”, drumul spre școală. Alături de bucuria prieteniilor legate de-a lungul acestui proiect, copiii au fost premiați pentru implicare în activitățile proiectului, alături de părinți, asistentii maternali profesionisti, invitati și membrii echipei de implementare a proiectului.

 



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img