Prima unitate din Bacau de vânzare a produselor obtinute dupa metoda raw-vegan (prin care este exclus tratamentul termic al ingredientelor), si-a deschis usile bacauanilor amatori de hrana sanatoasa. Astfel, de duminica, 26 aprilie 2015, cofetaria raw-vegan purtând denumirea extrem de inspirata Raw.is.me (un inteligent si binemeritat joc de cuvinte), amplasata pe pe str. Razboieni, nr. 8, la Casa Modei (lânga Ateneu), aduce pe piata o multitudine de dulciuri sanatoase, preparate manual, „cu mult drag si pasiune”, doar din ingrediente integrale, vegetale.
„De acum, dulcele va fi o placere nevinovata!”, este unul dintre sloganurile proprietarilor cofetariei Raw.is.me. „Nu este o idee de afaceri si nici nu vrem sa-i convingem pe oameni sa devina vegetarieni, aici poate veni oricine. Vrem sa fie o alternativa la ceea ce exista in comert. As considera mai curând ca aceasta este o schimbare de stil de viata, care a intervenit in urma cu patru ani, când am devenit vegetariana. De atunci, am inceput sa iau tot felul de retete culinare, sa le adaptez, pe unele chiar sa le inventez etc. si asa am observat ca imi place foarte mult sa fac acest lucru si mai ales sa impart cu oamenii experienta mea. Vom oferi tot felul de prajituri facute doar din ingrediente integrale, vegetariene, gen nuci, seminte, fructe uscate, miere, dar si sucuri.
Toate arata sub forma unor prajituri, produse care acum nu se gasesc nicaieri in Bacau, sa zicem doar in acel batoane pentru slabit”, a declarat Silvia Cretu, initiatoarea acestei inedite idei. Tânara este absolventa de Drept, a lucrat la o firma de televiziune prin cablu, iar in prezent este promotorul unei idei de viata mai sanatoasa. Idee care a prins neasteptat de mult la publicul bacauan, la momentul deschiderii, zeci de o amatori de hrana sanatoasa, in mare parte persoane tinere si foarte tinere, dar nu numai, fiind interesate de produse sigure si benefice sanatatii.
„Este o initiativa de mult timp asteptata de mine, unul dintre motivele principale fiind renuntarea la consumul de zahar care este cel mai nociv aliment de pe planeta. Or, aici, observ ca se inlocuieste zaharul cu produse gen miere de albine, sirop de agave etc. Toate acestea vin in ajutorul educatiei copiilor nostri, dar si a noastra pâna la urma”, a declarat Iulian Carucinschi, unul dintre bacuanii prezenti la deschiderea cofetariei Raw.is.me.
Sa mai retinem ca acest curent a inceput sa fie imbratisat de tot mai multi români, fiind larg raspândit in marile orase din tara, dar mai ales in Capitala, in Cluj, Iasi, Brasov etc. „Actiunea de azi este absolut minunata. Din câte stiu, in Bacau, asa ceva nu mai exista, deci salutam cu incântare acest eveniment. In plus, sper ca gestul celor de aici sa fie urmat si de alti bacauani care sa prepare astfel de produse”, a afirmat Dan Ionita, client.
Cinci dintre cei prezenti la inaugurarea cofetariei s-au bucurat de câstigarea unor vaucere de cumparaturi in valoare de 30 de lei fiecare pe care le vor putea folosi la achizitionarera de produse din aceasta unitate.
[wonderplugin_gallery id=”223″]
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.