Șoselele au devenit un pericol public din cauza drogaților care urcă la volan. Pentru ca pericolul să fie mai… profesionist, printre drogații volanului se află și polițiști. Mai nou, a fost depistat pozitiv și un mecanic de locomotivă. Alți doi angajați ai CFR Călători au refuzat testarea. Întrucât suntem campioni la importul de asemenea vicii, s-ar putea să descoperim că avem și aviatori drogați. Pe unde mai circulăm în siguranță?…
Proverbul cu lupul paznic la stână are noi argumente convingătoare. ANI a descoperit că foști șefi ai Autorității Naţionale a Vămilor, Poliției Cluj, Direcției Anticorupție, Poliției Române etc. nu pot justifica sume de bani la care truditorii obișnuiți n-ar putea visa în câteva vieți.
Chiar credeți că n-ați consumat droguri? Înțeleg că duduie fabricile românești care produc dulciuri doldora de substanțe cu efect psihoactiv. În rețelele infracționale care comercializează (prin magazinele patriei, nu oricum) asemenea produse s-au infiltrat și polițiști. Dar nu pentru a sabota fenomenul; dimpotrivă.
Chipul iohannisian al ,,României educate”: aproape 3.700 de unități de învățământ, dintr-un total de circa 7.100, nu au autorizație de securitate la incendii; adică peste jumătate dintre acestea. Practic, fără un asemenea document nu poate fi obținută autorizația de funcționare.
Concluzia premierului Ciolacu: ,,E clar că vorbim de corupție instituțională în România”. Această virtute ar putea fi inclusă pe stema țării.
Potrivit statisticilor internaționale, rămânem europenii cu venitul disponibil cel mai mic și națiunea care are cel mai mare grup de oameni expuși sărăciei și deprivării materiale și sociale: 38,5%. Trăim pe credit. Fiecare român este dator cu 8 000 de euro.
Afirmații recente în Parlament… Cică șeful MAI este ,,doar un spectator la un film cu mari mafioți”… Despre pescăruși, traficanți și blatiști cu epoleți: ,,Nu mai vrem copii morţi şi polițiști care protejează beizadele, nu mai vrem polițiști care fac trafic de droguri şi sunt mână în mână cu traficanții, nu mai vrem polițiști blatiști care se uită după pescăruși când traficanții trec prin Portul Constanța”.
Ministerului de Finanțe a prezentat lista uriașă a privilegiilor unui magistrat: pensii speciale, sporuri nenumărate, chirii subvenționate, gratuități de vacanță, asistență medicală extinsă. Se crede că procesele deschise de magistrați pentru a-și majora retroactiv salariile (inclusiv pensiile speciale) ar putea duce statul român în incapacitate de plată.
Etc.