19 ianuarie 2025

România: O piață sufocată de interese străine

Ministrul Energiei ne anunță, relaxat, că România și-a propus unul din cele mai ambițioase planuri de decarbonizare. Ministrul, care are o avere cât să-i ajungă 10 vieți, e relaxat când vorbește despre ecologizarea forțată a țării, care nu înseamnă decât dezindustrializare. Asta dacă mai există industrie de distrus, pentru că marea parte a fost deja aruncată în aer. Că România este una dintre cele mai puțin poluate țări din UE este un lucru cert; dar nu este suficient pentru că băieții deștepți nu se lasă până nu rad totul, că e nevoie de piață pentru importuri.

Oficial s-a anunțat că în cinci ani, în România au fost omorâți 1,6 milioane de porci pe motiv de pestă porcină africană. Se vede din statistici că în ultimii ani a scăzut numărul de porci crescuți în gospodăriile populației, statul întrecându-se în măsuri pentru a descuraja creșterea acestor animale. De ce? Pentru că trebuie importate.



Fermierii români sunt sacrificați pentru că firmele din Occident care au cumpărat pământ în Ucraina să-și poată vinde cerealele. Românii nu contează, ni se bagă tot timpul în față „săracii” fermieri din țara vecină, care, în realitate, nu mai există de câțiva ani, de când marile companii au pus stăpânire pe cernoziomul ucrainean.

Marile companii internaționale, care nu au plătit, ani de zile, niciun leu impozit în România, ne scuipă semințe în cap și amenință că vor face și vor drege dacă se schimbă modalitatea de impozitare. O modalitate care ar fi trebuit introdusă de ani de zile pentru că e o măsură europeană, cu scopul tocmai de a evita această evaziune. România nu a implementat-o, că plângeau corporațiile după profit.

Liberalizarea pieței de energie a dus la creșterea semnificativă a prețurilor pentru consumatorii casnici și pentru industrie. Reformele fiscale au adus modificări care au afectat negativ mediul de afaceri local, în timp ce au adus beneficii companiilor străine. Reducerea investițiilor în infrastructură și educație, precum și tăierile bugetare în sectoare critice, au redus capacitățile de inovare și dezvoltare a industriei românești.

În general, dacă vă uitați în urmă, aproape toate măsurile economice luate de statul român au avut ca scop favorizarea companiilor și organizațiilor externe. România, prin intermediul autorităților impuse din exterior, își distruge zi de zi baza economică pentru a avantaja producătorii externi. Dar nu orice producători, ci cei din statele care și-au impus controlul asupra țării.

Așa că nu vă mirați! Nu veți vedea măsuri care să vină în ajutorul românilor; dimpotrivă, vă vor lua șapte piei de pe voi pentru a sătura haita mereu flămândă a băieților deștepți, conectați la conductele cu bani ale statului. Și dacă veți întreba de ce nu aveți și nu vi se dă, vă vor transmite prin intermediul slugilor din țară că de vină e „corupția” și că trebuie luate măsuri. Apoi vor aresta câțiva țapi ispășitori pe care-i vor târa prin fața camerelor să vă arate că „se lucrează”. Și veți aplauda mulțumiți că s-a făcut „dreptate”.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img