8 noiembrie 2024

Romania – Albania 0:1

România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 și a pierdut după 68 de ani în fața Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).

Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanța înregistrată.



România a avut o posesie mai bună din startul meciului, pe care albanezii l-au abordat cu multă agresivitate. Stanciu a trimis peste poartă din marginea careului (3), apoi șutul lui Hoban a fost reținut în doi timpi de Berisha (6). O bună ocazie de gol a avut și Bogdan Stancu (8), al cărui voleu de la 16 metri a fost respins de Berisha. Alibec și-a încercat și el șansa de la distanță, cu un șut cu boltă, dar balonul a trecut peste bară (14).

Tricolorii au cedat ritmul ușor-ușor, iar Albania nu s-a lăsat invitată: Memushaj (35) a pătruns în careu și a tras la colțul scurt, dar Tătărușanu a acordat corner. La faza imediat următoare, Basha (36) a reluat mult pe lângă din careu.

După ce suporterii români de le Stade de Lyon i-au scandat numele lui Sânmărtean, având în vedere pana de inspirație a mijlocașilor tricolori, Albania a deschis scorul (43), Armando Sadiku marcând un gol istoric, primul pentru echipa Albaniei la un turneu final: Memushaj a centrat de pe partea dreaptă, Chiricheș a fost depășit de balon, Tătărușanu a ieșit neinspirat, iar Sadiku a marcat cu capul la colțul lung.

România nu a reușit să aibă prea multă claritate în acțiuni nici după pauză, în fața incomodei echipe a Albaniei, și în plus l-a pierdut și Denis Alibec, accidentat.

Tricolorii au avut inițiativa și au căutat egalarea, dar tot albanezii au fost aproape de gol, prin Memushaj, al cărui șut din afara careului a fost reținut cu emoții de Tătărușanu (63).

România a forțat, dar șutul lui Torje (69) a trecut pe lângă poartă, pentru ca apoi Andone (76) să ia la țintă bara transversală.

Finalul a fost haotic, cu tricolorii nereușind să se regăsească și cu albanezii acționând pe contre, tot mai aproape de un rezultat istoric.

Echipele de start:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 2. Alexandru Mățel — 18. Andrei Prepeliță, 5. Ovidiu Hoban — 20. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu — 9. Denis Alibec. Selecționer: Anghel Iordănescu.

Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr — 3. Răzvan Raț, 4. Cosmin Moți, 15. Valerică Găman, 16. Steliano Filip, 7. Alexandru Chipciu, 8. Mihai Pintilii, 11. Gabriel Torje, 17. Lucian Sânmărtean, 13. Claudiu Keșeru, 14. Florin Andone.
Albania: 1. Etrit Berisha — 4. Elseid Hysaj, 18. Arlind Ajeti, 15. Mergim Mavraj, 7. Ansi Agolli (căpitan) — 2. Andi Lila, 22. Amir Abrashi, 8. Migjen Basha, 9. Ledian Memushaj, 3. Ermir Lenjani — 10. Armando Sadiku. Selecționer: Gianni De Biasi.
Rezerve: 12. Orges Shehi, 23. Alban Hoxha — 5. Lorik Cana, 17. Naser Aliji, 6. Frederik Veseli, 20. Ergys Kace, 21. Odise Roshi, 11. Shkelzen Gashi, 16. Sokol Cikalleshi, 19. Bekim Balaj, 14. Taulant Xhaka.

Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia); arbitri asistenți: Roman Slysko (Slovacia), Tomas Mokrusch (Cehia); arbitri asistenți adiționali: Petr Ardeleanu și Michal Patak (ambii din Cehia); arbitru de rezervă: Tasos Sidiropoulos (Grecia)

Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania)

AGERPRES




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014