O stire a tinut capul de afis in presa italiana mai multe zile: un român si-a pus viata in pericol, salvând dintr-un incendiu o batrâna de 80 de ani.
Gestul barbatului nu este singular in Peninsula, un alt român, scriau ziarele, a salvat o tânara de la inec, sacrificiul sau impresionând familia si oficialitatile locale.
Si in Anglia sau in America s-au consemnat asemenea fapte, ai caror eroi au fost cetateni români, care au dat dovada de solidaritate si spirit de sacrificiu, in momente de cumpana pentru un seaman de-al sau. Tot in aceste zile, aveam sa intâlnesc, de data aceasta o românca, nascuta intr-un sat de lânga Bacau, stabilita in Italia, o artista ajunsa la maturitate, apreciata la superlativ de critica de specialitate pentru arta sa, grafica si pictura cu teme religioase, lucrarile sale, adevarate bijuterii ale formei si culorii, fiind gazduite de importante galerii de arta.
Si nu numai atât, italienii au primit-o in Academia Internationala Santarita din Torino, iar nu de mult a aparut într-un volum de referinta, cu titlul tradus “Femeia în istoria artei”, care prezinta cele mai importante 50 de pictorite din lume. “Vulcanul”, cum este cunoscuta in lumea artistica torineza, Paula Ciobanu Mariut, caci despre ea este vorba, a reusit prin munca, sacrificiu si talent sa depaseasca barierele de limba, mentalitatile, suspiciunea si orgoliul celor nascuti in “patria marilor artisti”, tocmai cu limba lor, cea a artei. Dar ce are special artista noastra?
Nu uita, indiferent de sacrificiile materiale, tara, orasul, satul in care s-a nascut, a trait si s-a format ca artist, ca om, si in fiecare an, in luna august, vine acasa cu daruri, frumoase daruri din creatia sa artistica, pe care le expune acolo unde oamenii o primesc cu dragoste, cu iubire pentru “Regina Cerului”, cu inima deschisa spre frumos, iar Paula noastra se bucura de bucuria noastra, implinita prin arta.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.