Foștii elevi ai Clasei a V-a E Învățători a Liceului Pedagogic din Bacău (astăzi Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”), Promoția 1973, s-au revăzut după 50 de ani de la absolvirea cursurilor. La întâlnire au venit 24 dintre absolvenți.
„Momentele emoționante ale revederii – spune unul dintre foștii elevi ai acestei promoții, col. (r.) Ion Patriche – au continuat cu o slujbă de pomenire la Biserica din Hemeiuș și cu o vizită la Parcul dendrologic din localitate. În program am avut, însă, și cuvenita agapă colegială și prietenească, la Pensiunea Antik House din Hemeiuș. Alături de mine, în colectivul de organizare au mai fost colegele Georgeta (Mircea) Burdușa și Maricica (Bîlciu) Giurgiucanu”.
Foștii elevi ai Clasi a V-a E Învățători a Liceului Pedagogic au plecat acasă cu Distincții de merit, pe care au fost menționate cuvintele lui Tudor Arghezi despre meseria pe care și-au ales-o în peste o sută de ani la cunoscutul liceu băcăuan peste 110.000 mii de viitori elevi: „Învățătorul e o lumânare care arde luminându-i pe alții”.
Actualul Colegiu Național Pedagogic din Bacău s-a numit, inițial, din 1919, Școala Normală de Învățători. În 1986, liceul a fost nominalizat ca Școală asociată UNESCO, în 1990 a primit statutul de școală pilot pentru cercetările inițiate de Comisia Națională de profil, iar din 2007 a câștigat competiția „Școală Europeană”. Din anul 2004, vestita școală a devenit Colegiul Național „Ștefan cel Mare”. De-a lungul timpului, ea a fost și centru de pregătire și formare pentru învățători și educatoare.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro - Liderul presei băcăuane
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.