Forumul Democrat al Germanilor din județul Bacău a organizat a șaptea ediție a întâlnirii anuale a membrilor săi. Au participat membri din Onești, Buhuși și din Bacău. La eveniment au venit și consilierul județean Ilie Bîrzu, Vasile Agop – președintele Sucursalei Bacău a Uniunii Armenilor din România și Doru Tănase – președintele Asociației Europene a Romilor pentru Progres și Promovare Interculturală Bacău.
„Această reuniune – a spus președinta organizației, Mihaela Brunhuber – nu este singulară pe parcursul unui an, pentru că am avut și alte ocazii de a fi împreună și de a socializa, ceea ce este în primul rând foarte important”.
Președinta a explicat și care sunt obiceiurile etnicilor germani în perioada Paștelui, unele dedicate mai ales copiilor.
Reuniunea a cuprins un program cultural divers, care a început cu o repriză de dansuri germane ale „Micuțelor balerine” de la Asociația Reverence și a continuat cu un program muzical în interpretările vocal-instrumentale ale interpreților Miruna Godoci (care a cântat la pian o piesă simfonică a lui Felix Mendelssohn Bartholdy), Doina Boană (folk), Mihai Todașcă (precedentul președinte al Forumului din Bacău, interpret la orgă electronică) și Doru Sascău (acordeon). Evident, au fost interpretate și cunoscutele polci, valsuri și marșuri germane.
De asemenea, cu acest prilej a fost lansat și volumul „Compuneri documentare”, scris de Iosef Bialy și apărut în acest an la Editura „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Brăila. Cartea a fost prezentată chiar de autorul ei, care a oferit, apoi, autografe.
Consilierul județean Ilie Bârzu a adresat reuniunii un mesaj în care a subliniat cât de mult se cunoaște amprenta pusă de etnicii germani în comunitatea băcăuană. „Mă bucur că dumneavoastră continuați tradițiile specifice culturii pe care o păstrați, o dovadă fiind dansurile germane ale grupului de copii de la Asociația Reverence, care au întruchipat minunatele figurine ale ceasornicului din Turnul cu Ceas de la Sighișoara, cel mai mare dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetății care s-au păstrat până în prezent.” – a spus Ilie Bîrzu.