Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moineşti au depistat două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată săvârșită în data de 02 martie a.c., asupra unui bărbat din localitate. Bărbaţii în cauză au fost reținuţi pentru 24 de ore şi, ulterior, arestaţi preventiv.
Ieri, 04 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Moineşti, au reţinut doi bărbaţi, unul de 33 de ani şi altul de 17 ani, ambii din localitate, bănuiţi de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 02 martie a.c., în jurul orei 01.00, în timp ce un bărbat de 62 de ani se deplasa pedestru pe o stradă din municipiul Moineşti, a fost abordat de cei în cauză, care, prin folosirea de acte de violență, i-ar fi sustras 50 de lei pe care îi avea asupra sa.
Bărbaţii au fost conduşi la sediul poliției, unde în baza probatoriului administrat, au fost reținuţi de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.
Aceştia au fost prezentaţi instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
PENTRU A NU CĂDEA VICTIMĂ A TÂLHĂRIILOR, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:
Luaţi-vă măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate;
Evitaţi să circulaţi singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate şi puţin frecventate;
Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare;
Evitaţi pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenţa alcoolului. Dacă nu este cu putinţă, evitaţi orice conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi;
Nu răspundeţi provocărilor unor persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, pe stradă;
Nu încurajaţi violenţa şi injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor;
Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă;
Nu adoptaţi o atitudine de atac, nu încurajaţi şi mai ales, nu participaţi la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni;
Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată Poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.