Gastronomia românească este apreciată în întreaga lume, iar asta datorită faptului că preparatele autentice românești sunt foarte gustoase. Nu există turist care să vină în România și să nu ne aprecieze preparatele!
De asemenea, românii sunt adesea mândri cu preparatele pe care le avem, motiv pentru care am decis ca în rândurile următoare să prezentam mai multe rețete autentice românești de mâncăruri pe care trebuie să le încerci și tu.
Vrei să afli care sunt aceste preparate? Citește articolul nostru și le vei descoperi!
Fasole cu ciolan afumat
Indiferent ca este vorba despre ciorba de fasole cu ciolan afumat, sau despre o mancare mai legata, acest preparat este pregatit adesea de 1 Decembrie, devenind traditie deja ca romanii sa se intalneasca cu rudele si prietenii pentru a pregati aceasta mancare la ceaun, in aer liber.
Ai nevoie de un ciolan afumat de aproximativ 1 kg, 500 de grame de fasole uscata si diferite legume in functie de preferinta, fara a lipsi ceapa, morcovii, pastarnacul si ardeii rosii.
Vei mai avea nevoie de putin ulei, foi de dafin si condimente precum cimbru, boia de ardei dulce si iute, sare si piper, precum si de cateva rosii (ce pot fi inlocuite cu bulion). La final, poti adauga verdeata!
Vei incepe cu spalarea fasolei in mai multe ape, iar mai apoi se lasa in apa peste noapte. Se fierbe fasolea in mai multe ape, iar dupa ce ai schimbat minim 2-3 ape, vei pune si ciolanul care a fost spalat in prealabil.
Verifica fasolea, iar cand este moale, pune legumele. Pastreaza din ceapa si ardei, deoarece acestea trebuie calite impreuna cu sare, piper si boia. Adauga rosiile tocate in blender, nu inainte de a le decoji. Totul se pune peste fasole, odata cu foile de dafin si celelalte condimente, in functie de preferinte.
Lasa totul la fiert si gusta ocazional, pentru a afla cand poate fi servita. Rezultatul final va fi minunat!
Papanași
Nu exista restaurant la care sa nu gasesti papanasii in meniu, fiind un desert traditional foarte indragit. Te-ai intreba vreodata cum poti prepara papanasi acasa? Afla ca este un preparat cat se poate de simplu de facut.
Ai nevoie de branza de vaci proaspata dulce, iar pentru 500 de grame de branza de vaci vei avea nevoie de 2 oua. Ca ingrediente, vei mai folosi 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, putina faina, gris, pesmet si unt.
Pentru inceput, va trebui sa amesteci urmatoarele ingrediente: branza, ouale, zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, faina si grisul. Din toate acestea, vei obtine o compozitie cu care va fi foarte placut de lucrat.
Pune o tigaie pe foc, adauga putin unt, adauga pesmet si asteapta ca acesta sa isi schimbe culoarea. Adauga zahar in aceasta compozitie.
Mai apoi, va trebui sa pui apa la fiert, cu putina sare, in care vei pune bilele din compozitia de papanasi, in momentul cand apa fierbe.
La final, dupa ce papanasii au fiert, amesteca-i prin pesmet. Poti sa ii mananci simpli, sau cu dulceata.
Bulz
Daca nu ai pregatit niciodata bulz, acum a sosit timpul sa incerci! Este un preparat de care sigur te vei indragosti. Ingredientele sunt accesibile: malai, apa, sare, branza de burduf, cascaval afumat, kaizer, carnati afumati si unt.
Pentru inceput, va trebui sa pregatesti o mamaliga, iar in acelasi timp taie carnatii si kaizerul, pe care va trebui sa le calesti putin in tigaie in propria lor grasime.
Cand mamaliga este gata, trebuie impartita in mai multe bucati. Aplatizeaza bucatile de mamaliga cu o lingura de lemn, iar mai apoi pune branza de burduf peste jumatate dintre bucati. Poti pune si carne peste, iar in final vei forma bile din bucatile de mamaliga cu ingrediente si cele goale.
Poti pune apoi bulzul pe jar, in folie de aluminiu, sau chiar in cuptor! Rezultatul va fi unul minunat, mai ales daca vei rade putin cascaval peste bulzul proaspat preparat!
Acestea sunt cateva dintre cele mai indragite retete autentice romanesti de mancaruri pe care ar trebui sa le gatesti si tu macar o data. Incearca-le si sigur vor face parte din alimentatia ta obisnuita! Speram ca retetele noastre vor fi suficient de interesante pentru tine.