Bacauanii care si-au schimbat numarul de inmatriculare al masinii nu vor mai plati inca o data rovinieta pentru a putea circula pe drumurile nationale. Masura se aplica de vineri, ca urmare a intrarii in vigoare a modificarilor intervenite la Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din România.
Normativul, aparut marti, 8 iulie, simplifica regulile privind valabilitatea rovinietei când este schimbat numarul de inmatriculare a masinii, scutind, totodata, noi vehicule de la plata acestei taxe. Pâna acum, formularul-tip al cererii se descarca de pe pagina de internet a CNADNR, dupa care era completat si depus la unul dintre punctele de lucru ale Companiei, atasând si cartea de identitate a autovehiculului (copie si original).
De vineri, insa, rovinieta isi va mentine valabilitatea, în conditiile în care, în baza de date a autoritatii de înmatriculare, este operata modificarea respectiva.
În acest sens, autoritatea de înmatriculare este obligata sa asigure, pe baza de protocol, accesul zilnic al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România – S.A. la baza de date privind modificarile cu privire la schimbarea numarului de înmatriculare.Tot de astazi, in lista celor care vor fi scutiti de tariful de drum vor fi incluse masinile Serviciului Român de Informatii, ale Serviciului de Informatii Externe, ale Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si cele ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din România.
Rovinieta a fost introdusa in 2002 si reprezinta taxa luata de stat pentru utilizarea, pe parcursul unei perioade date, a retelei de drumuri nationale din România, concesionata CNADNR.
Aceste taxe variaza, in functie de durata de utilizare a drumurilor si de tipul autovehiculului, intre 3 euro (pentru 7 zile) si 28 de euro (pentru un an de zile). Cei care circula fara rovinieta risca sanctiuni cu amenda (intre 250 si 500 lei), dar si cu plata unui tarif de despagubire (de 28 de euro).
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.