11 ianuarie 2025

Reforma în învățământ la Roșiori / Polițistul diriginte

Ajutorul șefului de Post din Roșiori, Ionuț Adrian Herghelegiu, a ajuns „” unei clase de-a VI-a. Asumându-și calități care-i depășesc atribuțiile, acesta a făcut ordine în școala din comună, aplicându-i o „corecție” unui elev. Șeful Postului de poliție din comună, ag. pr. Ioan Vrabie, ne-a lăsat vorbind singuri, îndemnând părinții să-și reclame subalternul la Inspectoratul Județean de Poliție.

Se pare că între Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Administrației și Internelor ar fi intervenit un protocol prin care agenții Posturilor de poliție au și o jumătate de normă la școala din comună, lor revenindu-le, printre alte atribuții, și aceea de diriginte, sau de „bau – baul” elevilor. Cel puțin așa lasă să se înțeleagă întâmplarea petrecută în școala din Roșiori, acum câteva zile. „În ziua de 19 septembrie, fiul meu, Ionuț Daniel Anton, elev în clasa a IX-a a școlii din Roșiori, și-a șters pantofii cu buretele aruncat în el de o colegă, care l-a reclamat apoi dirigintelui clasei, prof. Mihai Popa, aflat într-o sală cu agentul de poliție Ionuț Adrian Herghelegiu, ajutorul șefului de Post. Cei doi se vizitează des în școală, iar în sala de sport au loc «». Polițistul mi-a chemat copilul pe hol și i-a administrat o « pe cinste», iar apoi, ca și cum n-ar fi fost suficient, l-a introdus într-o sală liberă și l-a bătut fără a mai fi văzut de alți elevi. Tot acest polițist a mai bătut un băiat din Valea Mare, pe stradă, acesta fiind salvat de concubina lui, care i-a spus să-l lase că îl omoară”, spune mama lui Ionuț, Elena Anton.



Elevii au fost martori la „ de educație”

Unii elevi din clasa a IX-a au fost martori la mostra de educație oferită de agentul Herghelegiu, aflat se pare într-o stare destul de avansată de „inspirație” pedagogică, după discuția cu profesorul diriginte Mihai Popa. Mihaela Hurmuzache, Alexandru Gabar, Marian Troinea, precum și Ionuț Șerban, din clasa a VIII-a B, au susținut varianta lui Ionuț Anton, care ne-a declarat: „N-am făcut nimic altceva decât să răspund la provocarea colegei mele. Ea a aruncat în mine cu buretele. S-a dus apoi la d-l profesor de sport și m-a reclamat, de parcă nu știu ce făcusem. Domnul profesor l-a chemat pe polițistul Herghelegiu care, după ce m-a lovit pe hol de față cu alți colegi de-ai mei, m-a băgat în sala de sport și mi-a dat cu pumnul peste cap. Nu dorm de câteva nopți”, spune Ionuț Daniel Anton. Elena Anton, mama sa, confirmă acest lucru. „De când l-a lovit peste cap, se trezește din somn, nu doarme și se plânge de cap. Am fost și l-am reclamat pe polițist și la Bacău”, spune femeia. Ag. Ionuț Adrian Herghelegiu era la Bacău. Șeful de Post, ag. pr. Ioan Vrabie, ne-a declarat că el nu știe nimic despre acest incident. „Dacă Herghelegiu a făcut așa, să-l reclame la Bacău, la Inspectorat”, ne-a spus Vrabie. Apoi a întrerupt discuția și a spus să stăm două minute ca revine, după care, la vederea părinților băiatului, s-a urcat într-o mașină și dus a fost! Directorul școlii, Elena Nica, știa de incident. „Știu că profesorul Popa este prieten cu polițistul, dar refuz să cred că s-a ajuns până aici. Am auzit că polițistul i-ar fi spus elevului să se ducă acasă și să vină cu buletinul de identitate al mamei, s-o sancționeze. Probabil pentru că elevul a fost indisciplinat. Cred că de aici a plecat totul”, ne-a declarat Elena Nica. Profesorul Mihai Popa crede în ajutorul dat de polițist, pe care-l consideră prietenul său. „Era cu mine în școală, îl mai chem când avem probleme. I-am cerut eu să-l sperie, să-l amendeze(!). I-a spus să-i dea buletinul, nu-l avea la el, așa că i-a cerut să vină a doua zi la școală cu mama. L-am rugat eu pe polițist să-l ierte”, spune „proful” de Ed. Fizică. Nu și-a amintit în schimb dacă elevul a fost sau nu lovit de „prietenul” său. Ag. Ionuț Adrian Herghelegiu a negat scandalul. „N-a fost nici un scandal, nu l-am lovit. Mai multe nu pot să vă spun că n-am voie”(!). Și profesorul și agentul de poliție au spus la unison: „copiii spun multe”. Oricum, nu cu poliția se face educație în școală. Și-apoi, de când sunt sancționați părinții pentru indisciplina copiilor la ore de polițistul din comună pe baza de proces verbal?

Scris de Dan MINDIRIGIU



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img