Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău și procurorii DIICOT au efectuat opt percheziții la indivizi bănuiți că se ocupau cu vânzarea de cannabis şi amfetamine, inclusiv elevilor din liceele și școlile din municipiul Bacău, dar și din împrejurimi.
Potrivit imaginilor furnizate de Poliție, la percheziții au fost descoperite droguri inclusiv în congelator, lângă pachete de carne, sau în borcane în care fusese dulceață.
Potrivit informațiilor din anchetă, traficul ar fi avut loc timp de cel puțin un an, iar circa 20 de persoane vor fi audiate la D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău. La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în judeţul Bacău, în trei cauze, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.
DEȘTEPTAREA a atras atenția încă din ianuarie
Într-un interviu publicat de ziarul nostru în ianuarie acest an, Oana Melania Dincă, psiholog clinician și psihoterapeut atrăgea atenția asupra fenomenului ce pare a fi căpătat o amploare uriașă:
”Sunt pline toate liceele din Bacău de droguri, de la cocaină la ”iarbă”, și nu de azi de ieri, ci de mulți ani. Dar nici instituțiile, nici organizațiile care își declară acest obiect de activitate nu reușesc să facă mai nimic. Grav este că vârstele consumatorilor sunt din ce în ce mai mici și în școlile gimnaziale avem din ce în ce mai multe cazuri grave, multe cauzate de etnobotanicele care nu au dispărut, ba au rămas foarte prezente ”pe piață”.
Spun asta în cunoștință de cauză, ca psiholog care încearcă să ajute copii și adolescenți dependenți. Din păcate, în România nu există centre pentru minorii dependenți, iar asta îi lasă expuși în continuare. Fenomenul e scăpat de sub control la droguri, alcool și jocuri de noroc!”
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.