Societatea Rafo Onesti a primit aviz pozitiv din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Bacau pentru demolarea partiala a constructiilor si instalatiilor vechi.
„Acordul de mediu – preciza, recent, consilierul de imagine al societatii, Ion Marian – a fost solicitat pentru instalatiile vechi, în special din ceea ce numim rafinaria veche, si de constructiile aferente acestora, precum tablourile de comanda si alte asemenea constructii, care nu vor mai fi folosite niciodata, dar care odata aflate în picioare sunt purtatoare de taxe si impozite.” Ion Marian a mai precizat ca nu este vorba de taierea instalatiilor aflate în conservare si care ar putea fi repornite oricând.
Principalele categorii de deseuri care vor rezulta sunt amestec de beton, caramizi, tigle si material ceramic (463 tone), caramizi (200 tone), deseuri metalice (o tona), vata minerala (doua tone) si lemn (0,05 tone). Deseurile rezultate de demolarea efectiva vor fi folosite la aducerea la nivel a amplasamentului parcului de rezervoare dezafectat.
Asa cum am informat deja, actionarul majoritar al Rafo, Iakov Goldovskyi, a anuntat pregatirea „Strategiei reorganizarii productiei, modernizarii si dezvoltarii Rafo pâna în 2018”, prin care se urmareste modernizarea si repornirea Complexului Cracarii Catalitice si a instalatiilor de cocsare, pentru prelucrarea rentabila din punct de vedere economic a pacurii de distilare atmosferica livrata din Rusia (pâna la 1,2 milioane de tone pe an) si a gazului condensat din România (pâna la 250.000 de tone pe an) în produse usoare de calitate Euro 5 si cocs.
Iakov Goldovskyi a mai spus, cu aceasta ocazie, ca intentia de a se taia în rafinarie o parte dintre instalatii, pentru valorificare la fier vechi, viza numai partea veche si neîntrebuintata a complexului de rafinare, iar prin valorificarea acestora sa fie acoperite cheltuielile curente ale întreprinderii, în care lucreaza 410 oameni.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.