Un pui de urs a fost salvat de lucrătorii de la Directia Silvica Bacau, după ce a fost descoperit într-un râu de munte de o echipă de muncitori.
Puiul de urs, abia ieșit din bârlog, cel mai probabil a fost despărțit de ursoaică în timp ce traversa cursul de apă, fiind luat și dus de apă departe de aceasta.
Cristian Cojocaru, specialistul în cinegetică al Ocolului Silvic Târgu Ocna, a fost alertat de echipa de muncitori care a găsit puiul de urs.
Mai mulți specialiști ai Direcției Silvice Bacău au căutat câteva ore ursoaica în pădurile din jur dar nu au descoperit-o și nici urmele lăsate de aceasta.
În aceste condiții, pentru că nu era nicio șansă ca ursoaica să-și recupereze puiul și nici ca acesta să supraviețuiască singur în pădure, specialiștii Romsilva l-au preluat și îngrijit cu atenție, l-au hrănit cu un amestec de lapte, gălbenuș de ou și miere, iar a doua zi l-au transportat în siguranță la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, în județul Harghita, unde acesta va fi îngrijit și crescut în condiții optime.
În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.
Ursoaicele pot avea, de regulă, până la 3 pui, care îi îngrijesc până la vârsta de doi ani.
Direcția Silvică Bacău, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează prin intermediul celor 14 ocoale silvice, 147.267 de hectare de pădure.
Credit: Adrian Titianu, Direcția Silvică Bacău
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.