Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau este partener in doua proiecte multiregionale POSDRU, in care mai sunt implicate ISJ Olt si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamântul Preuniversitar.
Este vorba despre „Imbunatatirea rezultatelor scolare ale elevilor din invatamântul gimnazial” si „EduBac – Educatie europeana pentru un bacalaureat de succes”, care au fost concepute inca din luna aprilie a acestui an, dar care, acum, au ajuns la o etapa importanta – pregatirea derularii programelor de formare.
„Pâna la acest moment, au fost parcursi pasi importanti – lansarea proiectelor, organizarea activitatilor de focus grup si workshop, selectarea expertilor de curricula si cercetare, a consilierilor scolari, s-au aplicat chestionare elevilor, parintilor, profesorilor, in vederea obtinerii de informatii privind nivelul competentelor vizate, au fost stabilite continuturile educationale, au fost create instrumentele si resursele necesare.”
prof. Doina Marinov, inspector scolar ISJ Bacau
Pentru inceperea activitatii de formare a elevilor de gimnaziu, in primul program, s-a desfasurat campania de informare a scolilor privind oportunitatea implicarii in proiect, s-au pregatit resursele umane si materiale necesare.
Au fost selectate 32 de unitati scolare, din mediul rural si urban, alaturi de 80 de experti de invatare, 20 de consilieri scolari si 850 de elevi din clasele a V-a si a VI-a. Vor fi antrenati si 250 de parinti, in vederea constientizarii rolului familiei in educatia copiilor. In al doilea program, ce vizeaza un bacalaureat de succes, au fost, de asemenea, selectate unitatile scolare (10 licee pilot si 20 pentru derulare).
De programul de pregatire suplimentara, desfasurat de 105 experti de educatie si invatare, vor beneficia 2.100 de elevi de clasa a XII-a, care vor fi pregatiti suplimentar la disciplinele de bacalaureat, respectiv limba si literatura româna, matematica, istorie, fizica, chimie. In plus, 40 de consilieri scolari vor sprijini adolescentii in efortul de invatare activa si motivata. Pentru stimularea acestora, se va avea in vedere organizarea de experiente de invatare in medii formale si nonformale.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.