Deși proiectele europene de tip Erasmus au fost oprite pe timp de pandemie, există modalități prin care elevii pot derula activități de parteneriat cu alți tineri din alte țări. Acesta este și cazul unui grup de elevi de la clasa a IX-a B de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, coordonați de prof. de limba engleză Gabriela Ciobanu.
„My big heart, Europe” este numele proiectului derulat pe platfoma eTwinning. Scopul acestui proiect a fost de a insufla tinerilor valori europe ca: toleranța, non-discriminarea, dar și inovația și creativitatea. Elevii români au făcut echipă cu elevi din Turcia, Polonia și Iordania, au avut ocazia să lucreze împreună cu aceștia în echipe mixte. Cele trei echipe mixte au avut ca scop crearea unor produse comune: o poveste cu tema toleranță, o piesă de teatru cu tema non-discriminare și un desen cu tema creativitate. Tot demersul și produsele finale au fost postate pe blogul proiectului, pe pagina de Facebook a proiectului, dar și pe platfoma www.etwinning.net.
„Eu m-am alăturat acestui proiect în urma unui curs de formare pe care l-am parcurs în vară. A fost o provocare atât pentru mine, cât și pentru elevii mei, de a ne adapta rapid la cerințele impuse. Toți pașii au fost făcuți în diferite aplicații colaborative, iar elevii au trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt. A fost o provocare pe care am trecut-o cu brio și sunt foarte mândră de ei”, ne-a declarat prof. de limba engleză Gabriela Ciobanu.
Oportunitățile pe care astfel de proiecte le aduc sunt foarte mari. Elevii au avut ocazia să comunice, în limba engleză, cu alți tineri de vârsta lor. În timpul sesiunilor live pe Zoom și pe Etwinning aceștia au împărtășit experiențe și bune practici, atât de necesare adaptării la vremurile tulburi pe care le traversăm. Proiectele eTwinning oferă, de asemenea, suport tehnologic la standarde europene ridicate, instrumente inovatoare de lucru și o abordare transdisciplinară. Avantajele sunt de ambele părți, atât pentru elevi cât și pentru școală și comunitate, deoarece se pun astfel bazele viitoarelor proiecte Erasmus.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.