Fundația Pentru Comunitate a anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a XI-a. Pe scurt, 18 ONG-uri au primit 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru 628 de copii și familiile lor.
„Acordăm o atenție deosebită calității programelor noastre sociale și credem că astfel această platformă a MOL dedicată sănătății copiilor a devenit una de tradiție, recunoscută între specialiștii din domeniu. Vrem să rămânem în continuare partenerul de nădejde al comunităților, acolo unde ajutorul poate face o diferență în viața copiilor”, a declarat Camelia Ene, de la MOL România.
Organizațiile selectate vor derula activități terapeutice prin art-terapie – muzică și muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate – desen, modelaj, pictură, colaj, dans, tehnologie digitală, terapii experiențiale – escaladă, aventură, terapii asistate de animale, teatru și confecționare de măști, terapie prin povești terapeutice. Între câștigători se numără și Asociația „Lumina” din Bacău. Aceasta va utiliza realitatea virtuală pentru ameliorarea suferințelor unor copii internați în hospice, care trăiesc cu dizabilități permanente sau boli terminale.
„Programul este deschis tuturor ONG-urilor interesate. Noi suntem pregătiți să oferim informații tuturor celor interesați, inclusiv în cele nouă luni de implementare ale proiectelor finanțate”, a declarat András Imre, directorul executiv al FPC. Cei 11 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor înseamnă 3,6 milioane de lei alocați pentru finanțarea a 210 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.