– o delegatie formata din profesori din Ungaria si Ucraina ne-au intors vizita, intr-un schimb de experienta, de bune practici in proiecte europene – oaspetii au vizitat un liceu, o scoala generala si doua gradinite, pentru a vedea la fata locului cum decurge colaborarea profesor-elev
Oaspetii straini au facut prima oprire la Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacau. Aici, profesorii au vizitat laboratoarele de electronica si telecomunicatii, de estetica si igiena corpului omenesc, cele de informatica, precum si Muzeul Tehnic din cadrul liceului. Pe durata vizitei au fost dezbatute subiecte care pot aduce pe viitor numeroase avantaje de ambele parti – cum ar fi sistemul de invatamânt dual – care permite elevilor sa faca practica la agentii economici, sistemul computerizat de intrare la facultate, cataloagele electronice utilizate cu succes la vecinii unguri, concursuri internaționale pe segmentul tehnic etc.
Partenerii straini le-au vorbit gazdelor despre liceul din Szeged – Ungaria, care are peste 100 de specializari, insa, se orienteaza in fiecare an in functie de cererea de pe piata muncii. Coordonatorul proiectului in România este prof. dr. Mihaela Cojocaru, presedinte ASEF. Aceasta i-a insotit pe oaspeti inclusiv la Scoala “Domnita Maria”, desi aceasta unitate de invatamânt nu este partener in proiect.
“Ne-au ales pe noi pentru ca au vrut sa vada si o scoala de cartier. Desi nu suntem parteneri in proiect, am acceptat imediat. Avem copii minunati, cu rezultate frumoase, iar acest lucru se datoreaza intregului colectiv didactic. Suntem incepatori in ceea ce priveste accesarea proiectelor europene, insa, invatam de la altii pentru ca dorim sa colaboram cu parteneri straini”, declara prof. Roxana Sotu, director la Scoala Gimnaziala “Domnita Maria”
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.