Marți, 12 martie 2019, Caravana „Programare cu rabdare” a Asociației EduSoft a fost prezentă la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești. Elevii liceului s-au întâlnit cu profesorul Bogdan Pătruț, care le-a vorbit despre oportunitățile industriei IT din România, despre programul de studii de la Facultatea de Informatică din Iași, precum și despre activitățile viitoare ale cercului de informatică pe care îl organizează în Bacău.
Elevii au avut ocazia să afle și cum se pot face reprezentări grafice în limbajul C, folosind o bibliotecă de funcții dezvoltată de Universitatea din Colorado, SUA. La eveniment au participat peste 50 de elevi, printre care 5 membri activi ai cercului de informatică „Programare cu răbdare” (Adnana Cuptor, Mihaela Grăjdan, Anisia Bânțu, Sofian Stângaciu și Marian Popovici).
Marian le-a făcut o demonstrație colegilor săi, prezentându-le realizările sale de la cercul de informatică, cum ar fi o animație grafică a sistemului solar și două jocuri de strategie. Elevele Mara Copăcel, Celestina Filip și Mădălina Dulhac au prezentat problemele cu care se confruntă unii elevi, care nu sunt suficient de motivați să învețe și au ajuns la concluzia că vor găsi modalități de a îi încuraja pe colegii lor pentru a acorda mai multă atenție studiului individual.
De altfel, Asociația EduSoft a inițiat un miniproiect întitulat sugestiv „1+1=7”, prin care elevii sunt stimulați să se întâlnească timp de 7 ore, pentru a învăța unul de la altul, unul din elevi fiind facilitator, iar celălalt beneficiar al învățării.
Detalii despre proiect se găsesc la adresa https://programarecurabdare.ro/11-7/ și orice elev care se înscrie la cercul de informatică poate fi participant în acest proiect. Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul doamnelor Antonia Șălaru și Mihaela Vîrcolici și a domnului director Florin Popa, profesori de informatică și matematică din Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești. Caravana „Programare cu răbdare” va continua și în alte licee din județele Bacău și Neamț, următoarele întâlniri fiind planificate la Onești, Buhuși și Roman. Detalii despre cercul de informatică se găsesc la https://programarecurabdare.ro/despre-cerc/.