15 noiembrie 2024

Profesori si elevi bacauani, in Turcia

Parteneriatului strategic Erasmus+ KA2 intitulat „Constructive Approach to Teaching: Creative Drama (2014-1-TR01-KA201-013012)”, in care sunt implicati, din Bacau, Palatul Copiilor si Liceul cu Program Sportiv, si-a incheiat cea de a patra intâlnire de proiect. Elevi si cadre didactice din cele doua institutii au participat la activitatile educative si cultural-artistice organizate de scolile partenere din Turcia, in perioada 15-19 februarie 2016, in localitatea Sanliurfa, intr-un parteneriat stategic coordonat de Directoratul Provincial din Sanliurfa, afiliat Ministerului Educatiei din aceasta tara.

Au fost prezenti, din Bacau, profesorii Adriana Cristina Busuioc, Monica Bortos si Mihaela Bibire, dar si elevii Mihai Mariuta, Marian Vrincianu, Daniel Dumitru Simion, Razvan Vasile Ungureanu si Dragos Mihail Vasilache, din clasele a XII-a A si B, de la Liceul cu Program Sportiv. „De sase ani derulam proiecte scolare la nivel european in Liceul cu Program Sportiv, gratie unei echipe tinere si motivate, precum si suportului oferit de echipa manageriala. Niciun proiect nu seamana cu altul. Experientele didactice inedite le-au schimbat mentalitatea si le-au deschis noi orizonturi elevilor. Ne bucuram sa observam entuziasmul lor atunci când vine vorba despre comunicarea in engleza, despre modul de a invata utilizând teatrul pedagogic”, a declarat prof. Mihaela Bibire.



Obiectivele acestei intâlniri au vizat abordarea teatrului pedagogic la orele de curs, evidentierea avantajelor acestei metode didactice creative, cunoasterea principalelor aspecte de ordin cultural, istoric, geografic si educational ale tarii vizitate. Programul de activitati a fost unul dens, s-au vizitat scoli din Sanliurfa, elevii români au colaborat cu ceilalti elevi din Turcia si din Ungaria, parteneri si ei in proiect, la activitati didactice si recreative.

„Din punctul meu de vedere, teatrul pedagogic te invata ceea ce nu te invata curricula scolara adica sa fii dezinvolt, sa fii creativ, sa-ti exteriorizezi trairile, sentimentele, sa poti sa te adaptezi unor situatii inedite, irepetabile. Experienta pedagogica prilejuita de acest proiect mi-a deschis noi posibilitati de a avea ore de curs mai interesante, mai eficiente. Cât despre importanta unui proiect cu mobilitati internationale pentru elevi, desigur, in ceea ce priveste experienta culturala, lingvistica, sociala, nu am cuvinte decât la superlativ”, a explicat si prof. Adriana Cristina Busuioc.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014