În această săptămâna, 4 profesori din Polonia – Agnieszka Duda, Katarzyna Brzezinka, Ireneusz Iwański, Michał Oślislok participă la mobilitatea de tip Job Shadowing (stagiu observativ) în cadrul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Bacău.
Schimbul de bune practici se realizează cu sprijinul programului #Erasmus+, Proiect – LET’S FIND A LANGUAGE FOR BETTER UNDERSTANDING, ID 2024-1- PL01- KA122-SCH-000215850.
Scopul acestei mobilități a fost de a aduce în școala noastră modele europene, prin care să creăm un mediu de dezvoltare personală, profesională și socială prin dezvoltarea de competențe la nivel european, de a crea un mediu de învățare incluziv, deschis tuturor elevilor și de a fi conectați la practicile digitale specifice societății de astăzi.
Prin intermediul job shadowing-ului, profesorii implicați au putut descoperi noi abordări și tehnologii educaționale, adaptându-și astfel metodele de predare la nevoile și cerințele generatiei actuale de elevi.
Parte a proiectului Erasmus+, formarea de tip job shadowing se desfășoară ca un stagiu observativ, în care profesori din țări diferite învață unii de la alții, își împărtășesc reușitele, dar și provocările, află despre noi metode de predare, dar și despre reguli eficiente aplicate la nivelul școlii, toate acestea pentru a îmbunătăți tipul de educație furnizată.
„Oaspeții noștri au fost profund impresionați de istoria școlii, de excelenta pregătire a elevilor și profesorilor , de bogăția patrimoniului cultural. Toate momentele au fost adevărate lecții despre a dărui și a primi”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, prof. Elena Popica.
„Echipa din Polonia a apreciat atmosfera pe care au găsit-o în școala, disciplina din cadrul orelor, profesionalismul profesorilor, căldura cu care au fost primiți și disponibilitatea întregului personal. La rândul nostru, ne-am exprimat bucuria de a ne fi cunoscut și de a fi aflat aspecte importante care îi definesc ca popor.”
„Changing lives and opening minds” – „Schimbăm vieți și deschidem minți”, sloganul Erasmus+ , reflectă în mod realist impactul participării cadrelor didactice la aceste mobilități, asupra procesului instructiv-educativ, ai cărui beneficiari direcți sunt elevii.