Profesorul Oana-Andreea Barbut, de la Scoala Gimnaziala „Dr.Alexandru Safran” Bacau a avut sansa de a participa la un stagiu de formare in Paris, urmare a obtinerii unei burse Comenius prin intermediul Programului de Invatare pe tot parcursul vietii, sustinut de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.
„A fost o experienta unica pentru mine. Imi place sa ma perfectionez, sa adopt cele mai utile metode de lucru pentru a le propune elevilor mei la clasa. Am avut ocazia in Franta sa lucrez cu un formator exceptional, doamna Aline Rutily, profesor la Facultatea de Arte de la Sorbona, creator al cursului «Le jardin, un monument vivant.
Pedagogie du patrimoine des jardins en Europe»”, ne-a declarat profesorul bursier. In cele cinci zile ale stagiului a invatat numeroase posibile procedee de lucru cu elevii, a inteles mai bine istoria si arta franceza, a intrat chiar in rolul unor conducatori de renume. Stagiul a fost extrem de util, recunoaste, pentru ca a fost foarte bine organizat.
„Coordonatoarea cursului, cu o experienta de 10 ani in domeniu, a stiut sa faca totul astfel incât nicio zi sa nu semene cu cealalta. A captat cu multa usurinta interesul nostru prin activitati antrenante. Acestea s-au desfasurat in mare parte in aer liber, intr-o atmosfera degajata si in acelasi timp antrenanta, care ne-a permis sa experimentam tot ce am aflat” – a completat prof. Oana Barbut.
Cursul a debutat la Centrul Cultural Român de la Paris, a continuat in Gradinile Versailles, apoi la Gradinile Muzeului Evului Mediu, Gradinile Tuileries din incinta Muzeului Luvru, Casa Europei, Gradinile Palatului din Saint-Germain.
Fiecare dintre cei 9 cursanti au putut regasi in timpul stagiului metode de lucru pe care sa le aplice ulterior in domeniul sau de activitate. „Tema gradinilor este deosebit de ofertanta in munca la clasa. Eu, in calitate de profesor de limba si literatura româna, am inteles cât de important este sa ii mai scoti pe elevi din când in când din spatiul clasei si sa organizezi ora in exterior”, a conchis cadrul didactic.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.