8 noiembrie 2024

Gala „Desteptarea” 2014 – Profesionistii

O festivitate de suflet, pentru ziaristi, pentru cititori, pentru prieteni.

Asa a fost marcat un moment despre care se poate spune ca a intrat in istoria judetului: aparitia, acum exact 25 de ani, a primului numar al ziarului “Desteptarea”. 25 de ani de aparitii neintrerupte indiferent de vicisitudinile vremurilor, 25 de ani in care cotidianul a stat in picioare, ceea ce demonstreaza ca destinul „Desteptarii” este sa supravietuiasca in orice conditii.



In fapt, festivitatea a fost o editie speciala a traditionalelor Gale “Desteptarea”, evenimentul anual in cadrul caruia sunt recunoscute si premiate meritele celor mai de seama reprezentanti ai comunitatii locale.

O editie in cadrul careia, pe 22 decembrie, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, au fost premiate unele dintre brandurile locale de succes.

sceneta

Au asistat numeroase personalitati ale vietii publice locale, politicieni, oameni de afaceri, artisti, precum si multi ziaristi dintre cei care si-au pus condeiul in slujba cititorilor, sub sigla celui mai longeviv cotidian local.

POZA GRUP

Spectacolul a inclus o piesa de teatru prin intermediul careia au fost retraite momentele aparitiei primului ziar liber din Bacau, ori simtiri din clipele fierbinti ale lui decembrie 1989, când bacauanii entuziasmati de schimbari parca tocmai trecusera granita in Vestul atât de mult dorit.

POZA INCEPUT BUNA

Ziarul “Desteptarea” a implinit 25 de ani. Parca ar suna mai bine daca am spune “un sfert de secol”. Parca am vedea mai bine arcul imens intins peste timp de ziar, de ziaristi, de cititori, un arc peste ceea ce vom numi, de acum incolo, mereu, istorie. O istorie pe care ziarul “Desteptarea” a consemnat-o secventa cu secventa, zi de zi; o istorie din care s-a inchegat o poveste fascinanta: povestea noastra, a bacauanilor.

SALA

Cotidianul Desteptarea ramâne, in continuare, cel mai bun. Timpul a dovedit-o! Cititorii au confirmat-o! Paginile sale vor continua sa ilustreze viata comunitatii bacauane, iar site-ul www.desteptarea.ro ii va determina si pe tineri sa ramâna ancorati in realitatea cotidiana. Nu-i putem uita nici pe cei din diaspora, pe cei care, accesând site-ul nostru, se simt mai aproape de casa.

MAF_5940

Trofeele pe care le-am acordat in cadrul acestui eveniment sunt semnul transparentei pe care Cotidianul Desteptarea o practica fata de cititori. Globul releva o lume cu multiple valente iar efectul de lupa, dat de acesta, arata forta si veridicitatea informatiilor pe care le publicam. Premiatii au fost:

VILICA MUNTEANU

VILICA MUNTEANUPasiunea pentru istorie, pentru investigarea trecutului neamului, manifestata înca din adolescenta, s-a împletit, cum nu se poate mai bine, cu meseria de arhivist, astfel ca intreaga viata si-a dedicat-o slujirii „Mariei-Sale Documentul“. Printr-un management performant, gestionând de 25 de ani energiile unui colectiv de profesionisti, profesorul Vilica Munteanu a contribuit decisiv la afirmarea imaginii si autoritatii institutiei, prin promovarea unei politici de deschidere a Arhivelor bacauane pentru publicul larg. Concomitent, a desfasurat o intensa si bogata activitate de cercetare, publicând peste o suta de articole si studii, a sustinut peste 260 de comunicari stiintifice in tara si strainatate, fiind semnatarul a mai mult de 15 volume în calitate de autor sau coautor. Este initiatorul si coordonatorul Anuarului Arhivelor Nationale Bacau „Acta Bacoviensia“, aceasta fiind printre putinele publicatii de acest gen din tara. În toata activitatea, profesorul si mentorul Vilica Munteanu a evidentiat valori ale neamului românesc, traditiile acestuia, momentele de glorie, dar si de restriste, personalitati locale si nationale, modele din trecut, dar si din prezent.

„Sunt bucuros si emotionat ca echipa de profesionisti de la «Desteptarea» a apreciat activitatea institutiei pe care o conduc. Va doresc sa ramâneti la fel, inca multi ani.”

BARLETA

BARLETA BUNIn ultimii ani, am iesit tot mai des din magazine cu marfurile ambalate in pungi de hârtie. Am inteles motivatia civica referitoare la protejarea mediului, dar câti dintre noi ne-am gândit ca aceste pungi sunt produse chiar in Bacau, ca sunt fabricate de cel mai mare producator din sud-estul Europei, compania Barleta?
Grupul Barleta a implinit, cu numai o luna in urma, 20 de ani. Totul a început de la comertul cu hârtie tipografica si, apoi, de la o linie de fabricatie a plicurilor, în colaborare cu o firma franceza. Ideea de a înfiinta o firma mixta pe acest sector industrial a aparut ca o oportunitate, dar falimentul societatii franceze a dat planurile peste cap. Cei sapte actionari ai firmei din Bacau nu au renuntat însa, iar în 1996 au achizitionat prima masina pentru productia de pungi.
In prezent, Barleta livreaza majoritatea productiei de pungi industriei de panificatie. Productia, în care s-au investit, pe parcursul celor 20 de ani, nu mai putin de 5,5 milioane de euro, s-a diversificat, iar oferta satisface acum cereri din diferite domenii.

„Felicit ziarul «Desteptarea», cel care 25 de ani a fost mereu alaturi de firmele care au facut ceva pentru Bacau. Sa ne vedem si peste 25 de ani!”
Horatiu Damsa, director general Barleta

Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti

COTIRLETEste unitatea spitaliceasca etalon pentru Bacau, pentru judetul nostru si chiar pentru intreaga zona a Moldovei. Când spui Moinesti, nu ai cum sa nu te gândesti la Spitalul Municipal de Urgenta. Iar când spui Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, nu poti sa nu spui si doctor Adrian Cotirlet, manager care s-a identificat cu institutia medicala pe care o conduce, omul care a adus Occidentul in orasul aurului negru. A fost si este omul potrivit la momentul potrivit. Perseverent si din perspectiva implementarii proiectelor indraznete, a oferit spitalului standardul medicinii de excelenta. Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti: o entitate devenita etalon in asistenta medicala spitaliceasca din tara. Aici a fost aplicata pentru prima data in judetul Bacau tehnica interventiilor chirurgicale prin laparoscopie, o performanta care a ridicat si nivelul spitalului la standarde europene. Doctorul si managerul Adrian Cotirlet a fost intotdeauna cu un pas inaintea celorlati colegi de breasla si s-a adaptat foarte repede la cerintele medicinei moderne.

„Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti a crescut odata cu «Desteptarea». Acest premiu este de fapt al celor 500 de salariati ai spitalului. La multi ani, «Desteptarea»!”
dr. Adrian Cotirlet, manager Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti

Metalbac & Farbe Bacau

metalbacPremiat pentru creativitate tehnica si activitatea de cercetare si inovare, este cel mai mare producator de produse pentru marcaje rutiere. Cu o productie de aproximativ 4.000 tone de produse pentru marcaj rutier, numai în acest an, societatea bacauana a devenit, începând cu anul 2009, primul producator din România care a reusit sa fabrice si sa agrementeze materiale termoplastice si vopsele speciale în acest domeniu.
A încercat sa ofere si sa implementeze idei si solutii moderne pentru a îmbunatati semnificativ siguranta în trafic. Astazi, societatea bacauana poate oferi pe lânga produsele clasice pe baza de apa sau de solvent si produse de ultima generatie pe acest segment. Foarte putina lume stie ca Metalbac & Farbe este singura companie din România care fabrica toate tipurile de produse pentru marcaje rutiere utilizate în lume în acest moment. Pentru toate acestea, la noi, în Bacau, dar si în întreaga tara, Metalbac& Farbe a devenit un brand de renume. Un brand al creativitatii si inovatiei.

„La multi ani, «Desteptarea»!”
Sorin Popa, director general Metalbac & Farbe Bacau


Asociatia culturala “Renasterea”

RENASTEREA

S-a nascut din idealurile libertatii de gândire. A deschis orizonturi noi pentru manifestarea spiritului nu doar in spatiul cultural local, ci si în cel national. Are in genele sale respectul pentru cultura, pentru valoare, pentru traditie si nou, pentru manifestarea altruismului si spiritului voluntariatului. A privit realitatea cu ochii inocentului care se mira frumos si optimist. Acolo unde altii vedeau desuetudine, a vazut traditie; unde nepasatorii percepeau incremenire, a sesizat mare dorinta de viata. Celor suferinzi de provincialism le-a soptit ca Soarele ii poate lumina pe toti deopotriva. In cei aproape douazeci de ani de existenta a devenit, ca O.N.G., sinonim cu viata culturala a urbei. A incurajat excelenta, a aplaudat si sprijinit dezinteresat copii, tineri si adolescenti din spatiul cultural bacauan, din România, pe scena, in atelierele de creatie artistica, in activitatea de cercetare, a redescoperit farmecul folclorului si al creatiei/interpretarii muzicale. Un brand cultural cu un nume pe masura: RENASTEREA. Asociatia culturala “Renasterea” Buhusi, cea a carei activitate a fost gestionata, in ultimii 18 ani, de prof. Petru Botezatu.

„Acum 20 de ani o mâna de oameni a creat asociatia «Renasterea». Proiectele noastre au fost cunoscute de oras, de judet, de lumea intreaga prin intermediul ziarului «Desteptarea».”
prof.Petru Botezatu, Asociatia culturala ,,Renasterea” Buhusi

PAMBAC

PAMBAC

Revolutie cu parfum de epoca. La 25 de ani de la evenimentele din 1989, Bacaul are parte de o noua si veritabila revolutie, de data aceasta legata de un brand deja consacrat, dar si de unul pe cale sa renasca. Cine nu a remarcat, in tot Bacaul, schimbarea la fata a magazinelor societatii Pambac? S-a intâmplat inca de anul trecut, când, rând pe rând, magazinele au inceput sa prinda parfum de epoca si se numesc Pambac Caffe sau chiar Bistro Caffe. Ele respira parfumul boemilor ani ’60, dar intr-un stil care tine pasul cu modernismul care ne caracterizeaza. O veritabila revolutie de marketing, care i-a obligat pe concurenti sa-si schimbe propriile strategii in domeniu. Pambac este ea insasi o companie româneasca de traditie, infiintata in 1968, dar care ofera zilnic gust si bucurie. Cum? Cu pasiune si responsabilitate, curaj si dinamism. Onestitatea si transparenta fata de consumatori, colaboratori si parteneri sunt alegerea oamenilor de la Pambac pentru toate comunitatile în care isi desfasoara activitatea.

„Felicitarii echipei «Desteptarea». Va multumesc ca ati fost mereu alaturi de bacauani. Acest premiu este pentru noi o recunoastere din partea comunitatii.”
Mirela Totu, director de marketing SC Pambac SA

ANSAMBLUL BUSUIOCUL

BUNA BUSUIOCUL

Recursul la cultura populara traditionala nu ezita astazi sa se opreasca si asupra folclorului coregrafic, fenomen artistic de o remarcabila complexitate si vigoare, unanim recunocut ca una dintre cele mai vechi forme de arta. Infiintat in 1973, a devenit in scurt timp unul dintre cele mai reprezentative ansambluri folclorice din România. De peste 40 de ani, aceasta prestigioasa formatie artistica se bucura de o frumoasa popularitate pentru înalta tinuta interpretativa, pentru originalitatea si diversitatea spectacolelor sale. Numele si renumele Ansamblului Busuiocul sunt inseparabil legate de munca si perseverenta celui care l-a infiintat, maestrul coregraf Petre Vlase, un dansator inzestrat cu har si talent, cunoscator al folclorului original.
Ansamblul Busuiocul a cutreierat lumea, a uimit Europa cu maestria si frumusetea dansurilor românesti, a traditiilor populare si a folclorului nealterat de invazia modernismului. Artistul coregraf Petre Vlase s-a identificat pâna la contopire cu mostenirea culturala de nepretuit lasata de bunii si strabunii nostri si o duce mai departe cu Ansamblul Busuiocul.

„Acest premiu este o mare cinste pentru mine, pentru «Busuiocul». Este foarte important sa ne pastram identitatea.”
Petre Vlase, director Ansamblul „Busuiocul”

SCM Bacau

RELU AURASEste cel mai longeviv club polisportiv din Bacau. Si cel mai galonat. Sport Club Municipal Bacau a fost infiintat in ziua de 4 septembrie 1949, sub denumirea de Dinamo Bacau, iar “certificatul de nastere” a fost autentificat de ziarul “Luptatorul”, nimeni altul decât “bunicul” “Desteptarii” de astazi. Deviza de atunci – “orice ostas, un sportiv” – s-a perpetuat, capatând, insa, in timp, un caracter metaforic. Astfel, in “bataliile sportive” duse de-a lungul a 65 de ani de existenta, SCM Bacau a reusit sa tina mereu steagul sus. Si sa se acopere de glorie. Glorie nationala, dar si internationala. Glorie europeana, glorie mondiala, glorie olimpica. Iar stafeta reusitei a fost trecuta cu succes de la o generatie la alta. Cu o istorie bogata in spate, Sport Club Municipal Bacau priveste catre un viitor in ton cu trecutul. Si are toate argumentele sa o faca, de vreme ce la conducere sa se afla, astazi, un om care cunoaste foarte bine cum se parcurge drumul spre glorie: maestrul Relu Auras.

„Pe noi, sportivii, «Desteptarea» ne-a sustinut mereu, fapt pentru care le multumesc. Dumitru Sechelariu ar fi fost mandru in acest moment aniversar al ziarului. Ziarul «Desteptarea» e numarul unu.”
Relu Auras, director SCM Bacau

Banca Româna pentru Credite si Investitii

Dorinel Umbrarescu este considerat, de specialistii in economie, numarul 11 national, in ceea ce priveste succesul in afaceri. Cu un evident spirit antreprenorial, a reusit sa dobândeasca un renume binemeritat, initiind afaceri in domeniul constructiilor de drumuri, dar s-a implicat si in Sanatate, prin edificarea primului spital privat din judet, precum si in domeniul auto sau in productia de energie.
Ambitiile omului de afaceri bacauan nu s-au oprit aici, continuând sa investeasca si in alte directii decât cele care l-au consacrat. Astfel, in vreme ce altii isi pun la pastrare lichiditatile, tocmai din teama de a nu fi diminuate de efectele crizei financiare, din acest an, antreprenorul bacauan a intrat cu succes si in breasla bancherilor, achizitionând 93 la suta din ATE Bank România, devenita, ulterior, Banca Româna pentru Credite si Investitii, firma care are capital suta la suta românesc. Noua institutie bancara s-a pliat perfect pe necesitatile actuale ale mediului de afaceri, adresându-se intregului spectru de clienti. Intr-un timp foarte scurt, banca s-a dovedit a fi deosebita fata de concurentii din piata, prin operativitate si servicii de suport menite sa ajute ca ideile sa devina afaceri. Banca Româna pentru Credite si Investitii: un brand cu apetit pentru performanta si respect pentru clienti si parteneri.

BRCI Alina Ungureanu

„Intr-o lume a schimbarilor valorice, «Desteptarea» este un model de performanta.”
Alina Ungureanu, director regional Banca Romana pentru Credite si Investitii

Ion Neculcea – Romchim Protect/Azia

Neculcea2Este sarmant si ambitios, deschis la provocările noului, asaltat de chemarile unor multiple proiecte si mereu curtat de idei inedite care au stârnit, în egala masura, invidia si admiratia. A pornit la drum cu o firma de paza si protectie, a continuat cu afaceri in constructii si domeniul substantelor profesionale destinate industriei aeronautice si a vopselelor speciale. In prezent, se afla in faza avansata de dezvoltare a unei afaceri de fabricare a produselor chimice speciale. De altfel, ideile promovate de firmele sale au depasit de multa vreme granitele tarii, ajungând pâna in Noua Zeelanda si Australia. Una dintre firmele omului de afaceri Ion Neculcea s-a remarcat, anul acesta, mai ales prin curajul de a investi intr-o inventie de rasunet, in domeniul agriculturii. Numeroase produse realizate de antreprenorul bacauan au primit, de-a lungul anilor, aprecieri ale mediului stiintific si de afaceri, fiind medaliate cu aur si argint la saloanele de inventica din lume. An de an, SC ROMCHIM PROTECT SA participa la târguri, expozitii, simpozioane si congrese cu tematica. Pata de culoare a ideilor sclipitoare ale lui Ion Neculcea este reprezentata de cel mai mare labirint permanent din lume, amenajat in localitatea Filipesti, din arbori Thuja, pe o suprafata de peste 16 hectare, care va fi deschis publicului in câtiva ani.

„Acest premiu, o mare onoare pentru mine, este cea mai mare surpriza pe 2014. Va multumesc.”
Ion Neculcea, director Romchim Protect/Azia Security

Romeo Marandici – FOTO

MARANDICIBunicii si parintii s-au nascut in Basarabia. Au venit in Bacau in perioada României Mari. Asa a aparut, in buricul târgului, Studioul Foto Serghie, in zona unde este ridicat astazi Hotelul Moldova. In timp, locatia si denumirea atelierului foto s-au schimbat. Traditia s-a pastrat in familie, dusa mai departe, intr-o perioada când liber-profesionismul trebuia desfiintat. Dar renumele a ramas si serviciile oferite sunt la fel de cunoscute si apreciate. Cutia din lemn si pânza neagra, care acoperea fotograful, au devenit istorie; exponat de muzeu, intr-o colectie unica, pe care nu trebuie s-o ratati ca vizitatori. Intoarcere in timp si lectie de evolutie a fotografiei. Aparatul de fotografiat si-a micsorat dimensiunile. Poate fi acum ascuns in rama ochelarilor. Te urmareste nevazut din cer sau de pe un stâlp, atunci când treci strada. Toata lumea face fotografii cu telefonul mobil, le poate trimite sau vizualiza instantaneu. Ce facem cu harul si darul celui inzestrat cu talent, ca sa-ti faca portretul? Un selfie este haios si pare suficient. Dar daca vrei sa te vezi, asa cum crezi ca te stii, nu inversat in oglinda, ai nevoie de experienta unui profesionist. Ochiul este calea de iesire a sufletului, spune artistul. Licarirea de verde vireaza in magenta, spune specialistul. Când toate culorile trec in alb-negru, virate in tonuri de gri, atunci Romeo Marandici stie de ce iti zâmbeste.

„Premiul «Desteptarea 25» valoreaza foarte mult pentru mine. Este cel mai important premiu pe care l-am primit vreodata. Este un premiu al bacauanilor pentru ca «Desteptarea» inseamna Bacau.”
Romeo Marandici

SIMBA INVEST

De peste 18 ani, produse ale unor marci celebre ajung in magazine cu flota unui important distribuitor bacauan: Simba Invest. Afacerile companiei au evoluat spectaculos in ultimii ani.
Simba Invest, controlata de Sorin Gavrila si Sorinel Lungu, a inceput cu trei sau patru agenti de vânzari si circa 200 – 300 de clienti. Acum, numarul de clienti a trecut de 20.000, iar numarul de angajati a ajuns la aproximativ 700. Marea provocare pentru Simba a fost sa construiasca un sistem de distributie intr-un moment in care comertul era bazat foarte mult pe centrele comerciale en-gross, unde comerciantii din retail mergeau pentru a-si achizitiona marfa. Compania din Bacau se afla în primii zece distribuitori de bunuri de larg consum din România. În prezent, are sase divizii food si doua nonfood, cu filiale în fiecare judet al tarii.

SIMBA INVEST

„Suntem onorati ca am primit acest trofeu din partea ziarului «Desteptarea» si a comunitatii bacauane. Sa aveti un an bun. La multi ani!”
Maria Antohi, director economic Simba Invest

Fundatia “Sfântul Ioan Bosco”

DON BOSCO

O organizatie activa, dar discreta, prezenta in Bacau inca din anul 2000. Este vorba despre Fundatia “Sf. Ioan Bosco”, printre primele din judet care au inceput sa desfasoare activitati educative de tip “scoala dupa scoala’’ si de dezvoltare a abilitatilor artistice, manuale si sportive. Din 2007, sute de copii aflati in dificultate au beneficiat de serviciile educationale si sociale oferite de Centrul de Zi „Dominic Savio”, situat in Cartierul Nord. Preotii salezieni care activeaza in acest centru sunt ajutati de un psiholog, un asistent social, patru educatori si 100 de voluntari. Foarte importanti pentru fundatie sunt si voluntarii, liceeni din toate colegiile bacauane, tineri seriosi si implicati, care ii ajuta pe cei mici sa-si faca lectiile, sa recite, sa picteze, sa invete engleza sau sa lucreze pe calculator. Aceiasi voluntari se implica si in organizarea Scolii de Vara, de care au beneficiat, de-a lungul timpului, mii de copii din Bacau si din localitatile invecinate.
Toate implinirile de aici trimit catre un nume: Parintele Iosif Ilies, sufletul acestui centru.

„Un astfel de premiu inseamna recunostinta pentru ceea ce facem.”
parintele Iosif Ilies, coordonatorul Centrului de zi „Dominic Savio” de la Fundatia „Sfantul Ioan Bosco”

Willy Impex

PAUNLa inceput au fost un ac si un mosor cu ata. Si un vis indraznet, parca prea indraznet ca sa se transforme in realitate. Vremurile erau destul de tulburi pentru cei care porneau de la zero, iar sansele de reusita pareau infime.. Pornita la drum in 1993, cu doi angajatI – “doar eu si sotia mea”, cum tine sa reaminteasca managerul Vasile Paun – si cu sanse mici de reusita, SC Willy Impex SRL Bacau ofera, astazi, 500 de locuri de munca si, totodata, imaginea unui brand de anvergura internationala. Specializata in confectionarea produselor textile de complexitate marita, SC Willy Impex SRL a avut si are ca parteneri de afaceri nume… cu renume in Europa si oriunde in lume. De la Curtea Regala a Spaniei, la Politia Marii Britanii, de la Dolce & Gabbana, la Moncler, de la Paul & Shark, la Cerruti si Max Mara. “Pentru a convinge parteneri externi de un asemenea calibru si, mai ales, pentru a ramâne intr-un contact constant cu ei, trebuie sa asiguri calitate, stabilitate si seriozitate”, dezvaluie secretul reusitei Vasile Paun, cel care, in urma cu mai bine de 22 de ani a renuntat la o cariera de politician, in favoarea unui vis. Un vis pe care si l-a croit cu munca, seriozitate si pricepere.

„Sunt mandru ca am ales calea justa in afaceri, asa cum o face si «Desteptarea», in aceste vremuri tulburi.”
Vasile Paun, presedinte Willy Impex Bacau

TEATRUL BACOVIA

gazdaruPe o harta a culturii românesti, Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacau este astazi un reper important. Istoria institutiei începe în urma cu aproape doua secole. De atunci, pe scena bacauana au fost montate cele mai reprezentative creatii din dramaturgia româneasca si internationala, au jucat actori si au lucrat regizori care au scris istoria teatrului bacauan si national. La conducerea teatrului din Bacau s-au succedat de-a lungul anilor oameni care au militat pentru un teatru de calitate, actori sau manageri care si-au pus amprenta asupra stilului, repertoriului, a democratiei scenei. In ultimii 10 ani, echipa manageriala a fost condusa de un tânar actor, care a urcat pentru prima data pe scena din Bacau acum aproape 20 de ani. Impreuna cu intreaga trupa a impregnat un nou stil de a face teatru, caracterizat prin simt estetic, daruire, pasiune, profesionalism. A interpretat pe scena Teatrului Municipal “Bacovia” zeci de roluri, a regizat numeroase spectacole, cu pasiune si talent. Dinamic, fara prejudecati, ambitios, mereu in cautare de noi solutii, inca de la instalarea sa la conducerea teatrului, tânarul actor Adrian Gazdaru a dat o noua dimensiune artei actorului, prin organizarea Festivalului International GALA STAR, transformat in cei zece ani intr-un eveniment de exceptie. Ca o recunoastere a calitatilor de manager, Adrian Gazdaru a fost numit director artistic si la cea de-a X-a editii a Galei Star, o incununare a activitatii unui om dedicat meseriei, scenei si publicului bacauan, chiar daca a parasit teatrul bacauan pentru o alta treapta a devenirii sale artistice, director al Teatrului Excelsior Bucuresti.

„Este un premiu pe care as vrea sa il dedic intregii echipe a Teatrului Municipal «Bacovia». Fara ea nu as fi aici, nu as fi realizat tot ceea ce mi-am propus, ca actor, regizor si manager. Multumesc si echipei «Desteptarii» pentru tot ce a scris in paginile sale despre noi. La multi ani si sa ne vedem la cea de a 50-a aniversare.”
Adrian Gazdaru

POZA 10

„Cand spui «Desteptarea» spui Bacau, cand spui «Desteptarea» spui profesionalism si obiectivitate. Sunt convins ca fratele meu, Dumitru Sechelariu, ar fi mandru sa vada cum «Desteptarea» continua sa fie o voce obiectiva si autorizata a Bacaului.»
Sergiu Sechelariu

Alexandra Zaharia„«Desteptarea» a fost o perioada foarte frumoasa in viata mea. Am facut parte din echipa «Desteptarii» aproape 7 ani. Foarte multi oameni din «Desteptarea» mi-au acordat increderea lor la momentul respectiv si sper ca nu le-am inselat asteptarile. Imi amintesc cu placere de acea perioada care m-a format ca om. «Desteptarea» a fost, este si, cu siguranta, va fi cea care va da pulsul vietii bacauane. La multi ani, dragii mei colegi”

Alexandra Zaharia

auras chiscop“Eu am facut parte, cred, din una dintre cele mai frumoase echipe ale «Desteptarii», din 1995 pâna in 2004. Una din marile mele bucurii este ca dupa ce am plecat am lasat in urma o echipa care a invatat jurnalism de la generatia mea si a colegilor mei, iar câtiva dintre ei sunt si acum, dupa zece ani, oameni de baza ai ziarului”.

Aurelian Chiscop

laura huiban„«Desteptarea» este locul unde m-am nascut profesional. Datorez tot parcursul meu ulterior anilor petrecuti la «Desteptarea», un ziar si un colectiv care, cu toata sinceritatea, va avea mereu un loc important in inima mea.”

Laura Huiban

lili adochitei„In «Desteptarea» m-am simtit ca intr-o familie. Acum, la festivitatea Galelor «De 25 de ani Desteptarea» am avut impresia ca parca nici nu am plecat de aici. Ma bucur, o spun foarte sincer, ca am facut parte din aceasta minunata echipa. La «Desteptarea» am petrecut cei mai frumosi ani din viata mea. Au fost 9 ani in care am trait o perioada superba, plina de provocari si adrenalina, dar si de mari satisfactii profesionale. Va urez «La multi ani» si tineti-o tot asa.”

Lili Adochitei

Lucian“Am condus cotidianul «Desteptarea», cel mai important cotidian local, cu aparitie neintrerupta inca din noptile tulburi ale revolutiei din decembrie 1989, probabil unul din putinele cotidiene ramase, in plan national, cu aparitie neintrerupta atât de indelungata. Am condus acest ziar intr-o perioada pe care eu as cataloga-o tulbure, o perioada in care, fara a intra in detalii, sau fara a dramatiza inutil anii respectivi, 2009-2012, presa independenta, nefiliata politic, a dus o viata nu tocmai placuta in municipiul Bacau. Am avut de-a face cu o administratie locala a carei biografie nu o voi detalia aici, fiindca au facut-o alte organe ale statului român in alte dosare, despre care nu comentez aici. Ceea ce pot sa spun este ca depasind aceasta perioada am dovedit o proba a rezistentei, iar faptul ca, astazi, cotidianul sta in picioare este o mare realizare a colectivului cotidianului «Desteptarea», cred ca si a mea intr-o oarecare masura, si cred ca este destinul «Desteptarii» sa supravietuiasca oricarei forme de abuz sau oricarui regim”.

Lucian Bogdanel

nelu brosteanu“«Desteptarea» nu poate fi numita decât o stare. E o stare de Bacau, pentru ca acest ziar a fost al Bacaului, când Bacaului i-a fost bine, a fost bine si la «Desteptarea». Când Bacaului i-a fost rau, nici «Desteptarea» nu a dus-o foarte bine. Iar când oamenii au fost fericiti in Bacau, «Desteptarea» a inflorit. Ce doresc eu? 25 de ani de inflorire. Si pentru «Desteptarea», si pentru Bacau”.

Nelu Brosteanu

tiberiu lovin«Desteptarea» a fost primul ziar la care am lucrat si am cunoscut acolo o echipa de profesionisti. Chiar daca la un moment dat am plecat, am revenit de inca doua ori in acelasi colectiv. Ma bucur ca am putut fi ziarist la primul ziar nascut in Bacau dupa Revolutie”.

Tiberiu Lovin




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014