Prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, este unul dintre laureații Premiilor Anuale ale Asociației Medicale Române. Cu ocazia celei de a XIV-a ediții a acestui eveniment de elită, s-au premiat și pus într-o binemeritată lumină oameni și instituții care, prin personalitatea și contribuția lor în domeniu sănatății, întrunesc condițiile de Excelență în domeniul medical.
Juriul propus de către Asociația Medicală Română, format din personalități marcante și active ale lumii medicale din România, a decis prin vot ca Premiul de Excelență pentru Management și Dezvoltare Medicală să fie acordat prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, ca o recunoaștere a excelenței profesionale. Urmare a strategiei sale de dezvoltare medicală, a abordării eficiente și performanței manageriale, a contribuit la reforma și creșterea continuă a actului medical, la îmbunătățirea vieții pacienților și, deci, la îmbunătățirea stării generale de sănătate a populației, după cum se arată și în scrisoarea de apreciere semnată de președintele Asociației Medicale Române, academician C. Ionescu- Tîrgoviște, și cei trei vicepreședinți, respectiv prof. dr. Adrian Restian, prof.dr. Emanoil Ceaușu și dr. Mihai-Cristian Popescu. „Alegerea dvs. este o dovadă vie că ceea ce faceți dvs. (munca și strădania de zi cu zi) nu rămâne fără urme și că mulți dintre confrații dvs. vă cunosc, vă urmăresc activitatea și o apreciază în mod deosebit”, a fost mesajul transmis prof.univ.dr. Adrian Cotîrleț de către Comitetul Director al AMR.
Festivitatea a fost organizată online, în contextul epidemiei de coronavirus, iar premiile și trofeul Asociației Medicale Române vor fi trimise tuturor premianților prin curier.
„Premiul pe care îl primesc acum din partea Asociației Medicale Române este foarte important pentru noi. Este o distincție care pentru mine, ca manager, dar și pentru tot ce înseamnă Spitalul Municipal de Urgență Moinești, nu poate înseamna decât o mare onoare. Este, de fapt, un merit al întregii echipe medicale, care nu a făcut altceva decât să ridice această unitate medicală la cele mai înalte standarde, să asigure servicii de performanță, să ducă o muncă asiduă pentru a-i crea un anumit renume, care a ajuns nu numai la nivel național, cât și internațional.”
Prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești
Cuvânt special și din partea președintelui Klaus Iohannis
Secțiunea Premiilor Naționale ale AMR a fost deschisă de președintele României, care a avut și un cuvânt special pentru premianți.
„Viitorul înseamnă acces universal la actul medical şi un nou concept bazat pe prevenţie, medicină personalizată, inovare şi sustenabilitate. Pilonii de bază ai unei Românii puternice sunt cunoaşterea şi inovarea, iar în domeniul medical cercetarea ştiinţifică are un rol esenţial în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi, implicit, a bunăstării naţionale. Felicit organizatorii pentru acest eveniment academic de anvergură, dar şi pentru consecvenţa de a continua, chiar în aceste condiţii excepţionale impuse de pandemia de COVID-19, o tradiţie de premiere a excelenţei în sănătate, ca dovadă a angajamentului pentru protejarea şi punerea în valoare a contribuţiilor unor personalităţi marcante ale lumii şi vieţii medicale din România. Transmit cu această ocazie felicitările mele premianţilor şi, în egală măsură, tuturor profesioniştilor din sistemul de sănătate. Devotamentul şi pasiunea cu care vă dedicaţi zi de zi profesiei pe care v-aţi ales-o creează premisele unei construcţii unice în peisajul european şi internaţional al elitelor medicale şi ne fac să privim cu optimism spre viitor. (…) Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Pentru aceasta, vă rog să primiţi respectul meu şi aprecierea mea profundă”, a subliniat Klaus Iohannis, într-o transmisiune live dedicată evenimentului.
Asociația Medicală Română (cunoscută anterior sub denumirea de Uniunea Societăților de Știinte Medicale – USSM), cea mai veche asociație națională a medicilor din România (fondată in 1857) și co-fondator al UEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes / European Union of Medical Specialists) oferă anual în cadrul Congresului Național un număr de 10 Premii Naționale, pe categorii, pentru entitățile (persoane, instituții) care au atins excelența în diferite arii conexe sau suport pentru medicină și sănătatea publică.