23 decembrie 2024

Produse hand-made promovate pe piața băcăuană

– membrii Societății Handicapaților Fizic din Bacău au creat anul acesta 300 de mărțișoare tradiționale – cei care preferă modernismul și vor să înlocuiască mărțișorul cu un cadou deosebit, pot alege o bijuterie sau un aranjament hand-made marca Unității Protejate “Cuceritorii”

Băcăuanii care nu au reușit încă să aleagă mărțișorul potrivit pentru partener(ă), Unitatea Protejată “Cuceritorii” din cadrul Societății Handicapaților Fizic Bacău vine cu o ofertă de produse hand-made. Brățări, medalioane, cercei sau broșe asortate frumos cu tradiționalul șnur alb-roșu, pot înlocui cu succes tradiționalul mărțișor.



Cei care apreciază munca creatorilor au devenit clienți fideli ai “Cuceritorilor”. Pe lângă mărțișoare, cele mai cerute produse au fost cănile personalizate. Creativitatea și calitatea produselor au ajuns cartea de vizită a membrilor Societății Handicapaților Fizic din Bacău.

“Anul acesta, pentru luna martie am realizat împreună cu membrii societății aproximativ 300 de mărțișoare. Am avut surpriza să constat că s-au vândut toate! De regulă, facem aranjamente, bijuterii sau mărțișoare pe bază de comandă, iar clienții noștri știu deja să ne anunțe din timp. Cu astfel de activități încercăm să ne susținem activitatea”, declară Dorina Poinaru, președintele Societății Handicapaților Fizic din Bacău

Mici surprize împachetate în tradiționalul șnur alb-roșu pot fi găsite la sediul societății din str. Gării, bl.70, sc.F, ap.2 sau la adresa https://www.facebook.com/unitateprotejatacuceritorii. Fie că sunt brățări, broșe sau decorațiuni, produsele au fost concepute și gândite de membrii societății ca simbol al reînnoirii timpului și al renașterii speranței. Pentru că sezonul mărțișoarelor se va încheia curând, creatorii au deja în lucru ornamente pentru sărbătorile de Paști.

Semnificația firelor alb și roșu ce se împletesc într-un șnur de care este prins un mic obiect este relevată și de unele legende. Astfel se spune că Soarele ar fi coborât pe pământ în chip de fată frumoasă și ar fi fost ținut prizonier de un zmeu. Pentru a-l elibera, un voinic s-a luptat cu zmeul vărsându-și sângele în zăpadă. Soarele a urcat din nou pe cer și, în locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei – vestitori ai primăverii.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img