28 decembrie 2024

Prin seria de biografii publicate, scriitoarea oneșteancă Gabriela Gîrmacea a lansat un nou concept editorial

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, scriitoarea oneșteancă, prof. dr. Gabriela Gîrmacea, ne oferă noi surprize editoriale, mai ales că ultimele sale apariții fac parte dintr-o serie specială, inedită, intitulată ,,Biografii”. De ce? Pentru că, domnia sa aduce în fața publicului o seamă de biografii cu totul aparte, prin crearea unui nou concept editorial: biografia de atmosferă.

Gabriela Gîrmacea, prezență constantă la marile târguri de carte, va lansa, sâmbătă, 25 noiembrie, un nou volum din seria ,,Biografii”



La precedenta ediție a Târgului de Carte ,,Gaudeamus” București (2022), Gabriela Gîrmacea a lansat primele două volume ale seriei ,,Biografii”, respectiv ,,Mihai Eminescu – Viața și opera” și ,,Ion Luca Caragiale – Viața și opera”.

În mai 2023, la Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest” București, Gabriela Gîrmacea a lansat biografia ,,Ciprian Porumbescu – Viața și creația”, care a devenit un produs multimedia. Această carte conține coduri QR cu ajutorul cărora se pot asculta melodiile compuse de Ciprian Porumbescu, la care a fost adăugată și o broșură cu partituri, pentru ca orice începător să poată descifra câte ceva din tainele muzicii.

La ediția din acest an a Târgului de Carte ,,Gaudeamus” București, care va avea loc, sâmbătă, 25 noiembrie, cu începere de la ora 17.00 (la Centrul Expozițional ,,Romexpo”, Pavilionul Central (A), standul DPH), scriitoarea Gabriela Gîrmacea va lansa biografia ,,Ion Creangă – Viața și opera”, toate aceste biografii fiind publicate în condiții grafice excelente, la Editura ,,Didactica Publishing House”. Printre invitații acestui eveniment se numără prof. dr. Elena-Ruxandra Petre, comandorul (ret.) Gheorghe Vartic și Ion Vâciu.

Despre noul concept editorial, marca Gabriela Gîrmacea

,,Intenția a fost de a oferi publicului larg un nou concept editorial: biografia de atmosferă. Pornind de la arhivele din biblioteci și muzee, folosind ilustrații, fotografii, scrisori, documente, cărțile au fost scrise tocmai în ideea de a contura un context politic, social și cultural pe care copiii și adulții să-l înțeleagă ușor, dezvăluind fapte, gesturi, atitudini în jurul cărora s-a format o anumită personalitate. Îmi propun ca prin intermediul unor astfel de biografii să aduc în discuție actualitatea operei și perenitatea clasicilor”, a spus Gabriela Gîrmacea.

Profil biografic

Scriitoarea, traducătoarea și criticul literar, Gabriela Gîrmacea, s-a născut la Onești. A absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Filologie (1989). Doctor în Filologie din 2009, la aceeași universitate. Predă Limba română la Colegiul Naţional ,,Grigore Moisil” din Oneşti, de peste 30 de ani. A publicat până în prezent, nouă cărți, patru antologii și șase traduceri din operele unor scriitori spanioli. A obținut Premiul special al revistei ,,Ateneu” (2018) şi Diplomă de excelenţă acordată de Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov” şi Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacău (2019), pentru lucrarea ,,Primul Război Mondial între realitate şi ficţiune” (2018). De asemenea, Gabriela Gîrmacea s-a implicat și în realizarea mai multor softuri educaționale, prin utlizarea tehnologiilor de modelare și imprimare 3D.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img