2 noiembrie 2024

Prin Bacau, la vânat de pokemoni

Daca nu v-ati intors recent de pe alta planeta, e imposibil sa nu fi auzit de noul joc lansat pentru telefoanele mobile si care bântuie prin lume mai ceva ca fantoma lui Marx prin Europa. Asa ca, mai ales pe seara, puteti vedea cârduri de copii care alearga prin oras si care se aduna in parcuri, cu ochii pe ecranele telefoanelor mobile si care vorbesc un ciudat limbaj, aproape imposibil de inteles.

Pe scurt, pokemonii sunt niste animalute virtuale (adica nu-s din lumea noastra, ci sunt create pe computer) si care pot fi vazute pe ecranul telefonului. Mobilul are activata functia GPS asa ca proprietarul telefonului se vede mergând pe harta catre pokemoni.



Când ajung in preajma animalelor, acestea sunt lovite cu o minge (tot virtuala) si sunt sau nu prinse. Daca sunt prinsi mai multi pokemoni creste punctajul, se ajunge la alt nivel si tot asa. Asta e pe scurt, ca pe lung e mai complicat.

Cele trei echipe

In tot jocul sunt trei echipe: Team Valor, Team Mystic si Team Instinct, care au reprezentanti si in Bacau. Asta nu inseamna ca nu pot exista si vânatori independenti, care nu sunt afiliati la vreo echipa.

„Oricum echipa nu te avantajeaza la level mic acum, doar la capturarea gymurilor. Levelul maxim e 30 dar intr-un update nou care se va baga curând va fi level 40 maximum. Si ca sa ajungi de la level 39 la 40 o sa iti trebuiasca 5 milioane experienta” – spune Teodor Avadani, proaspat absolvent al Colegiului Economic, membru in Mystic Team. Ce-s „gym”-urile?

Teodor Avadani
Teodor Avadani

Explica Teodor: „Locuri unde te poti bate cu alti pokemoni iar daca ii invingi inseamna ca ai cucerit locul. Din câte stiu nu poti cuceri un gym care este cucerit de un membru al echipei tale. Levelul se face capturând pokemoni si accesând pokestopuri; astfel primesti experienta”.

O vânatoare pe Centrul Bacaului

Ana Bretcu, studenta la Administrarea Afacerilor, nu face parte din nici o echipa, insa asta nu o impiedica sa alerge seara dupa pokemoni prin oras. “Suntem sase oameni care ne adunam in fiecare seara si jucam doar pe un singur telefon” – spune ea. Cum decurge o vânatoare? „Intr-o seara, in jurul orei 23:00, ne cam plictisea filmul si am iesit toata gasca afara, dupa un pokemon relativ aproape, lânga Catedrala Catolica.

De acolo am mers la ‘Sportiv’ si apoi la Muzeul de Istorie, apoi am mers in parc. Pe lânga pokemon ne-am distrat grozav in topogane si toate celelalte; nu am mai facut asta de mult tare. Am mers apoi iar in Centru, mai exact lânga Teatru, ba chiar am trecut strada si masina de politie era in spatele nostru si ne-a atentionat prin difuzoare sa fim atenti.

Am mai intâlnit doua grupuri care erau cu capul in telefon si mergeau inainte. Oricum, a fost maxim, e altceva mai ales in grupuri”.

La 22 de ani, Ciprian Cucu, alias Young Feftee, e student la Marketing si membru in Team Instinct.

ciprian-cucu

Joaca de doua saptamâni si are Level 11 si o gasca de pokemoni capturati. „Eu merg mult pe jos, mai ales vara… Asadar e un joc pe care il activez mai mult când ies afara si pâna ajung undeva nu ma plictisesc. Am mai iesit cu prietenii in oras, am mai vânat pokemoni dupa ce am iesit toti de la munca, insa o facem strict intr-un scop recreativ si distractiv”, spune el.

Nu e concurenta, toti se ajuta intre ei

„E vacanta si trebuie sa ne ocupam timpul cu ceva” – spune Paul Mazilu, 19 ani, membru in Team Valor. Vrea sa ii contrazica pe cei care critica jocul si pe cei care-l practica. Paul spune ca jocul nu creeaza concurenta, ci relatii de prietenie si de solidaritate.

RZV_6279

„Intrucât sunt trei echipe, am ramas uimit sa vad ca toti membrii din fiecare grup posteaza pe un grup oficial unde au gasit pokemonul respectiv. Nu e chestia aia de echipa, gen eu sunt in echipa adversa si nu te ajut sau nu-ti spun unde l-am gasit pe respectivul… Din contra, de obicei seara, pe la 23:00, ne adunam toti sa cautam pokemoni indiferent din ce echipa facem parte… toti ne ajutam reciproc”.

Teodor Avadani e de aceeasi parere: „Cel mai tare lucru pe care l-am vazut a fost ca oamenii chiar se ajuta intre ei. Acum câteva seri si-au adus prelungitoare si le-au pus in Parcul Catedralei ca sa se poata conecta oricine ca sa aiba baterie toata seara”.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img