Târgul Internațional al Procesatorilor și Producătorilor din Agricultura Ecologică ECO-INT 2018 NATURAL TASTE a găzduit, sâmbătă, 22 septembrie, primul Concurs de gastronomie ecologică din Bacău. Participante au fost patru echipe de elevi de la Colegiul Economic „Ion Ghica”, de la Colegiul Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen”, de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și de la Colegiul „Grigore Antipa”.
Elevii concurenți au pregătit câte două feluri de preparate în bucătăria complexului expozițional, sub îndrumarea Chef Suzana, apoi s-au prezentat cu ele în fața juriului concursului. Juriul – ne-a informat Camelia Popa, profesoară la Colegiul „Ion Ghica” și inspector școlar pentru activități extrașcolare la Inspectoratul Școlar Județean – a fost format din chef Suzana Pârcălabu – președinte, Dumitru Cașiș – șef de restaurant cu o vastă experiență și Joaquin Gonzales, reprezentantul în România și Republica Moldova al companiei Daymsa (Spania).
Atenți la modul de prezentare a preparatelor din carne și din pește, a papanașilor oferiți ca desert, dar mai ales la gustul acestora, membrii juriului au decis, în final, clasamentul celor patru echipe. Nu înainte însă de a le face concurenților observații asupra calității preparatelor, dar și recomandări pentru activitatea lor de viitor.
Premiul întâi a fost acordat echipei de la Colegiul „Anghel Saligny”, premiul al doilea echipei de la Colegiul „Ion Ghica”, premiul al treilea echipei de la Colegiul „Grigore Antipa”, iar echipa de la Colegiul „N. V. Karpen” a fost distinsă cu o mențiune.
ECO-INT 2018 NATURAL TASTE este organizat în perioada 20 – 23 septembrie la Centrul expozițional din Bacău de Asociația Română pentru Agricultură Durabilă (ARAD) și firma Arterius Business Bacău, administrată de Marius Cașiș, vicepreședinte al ARAD.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.