O echipa de trei profesori, Elena Carmen Popa (director), Nona Crisalinda Irimia (initiatoare proiect) si Maria Irina Dromereschi, de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau, au participat, zilele trecute, in cea de-a cincea mobilitate a proiectului „First Steps Towards Employability”, proiect Grundtvig finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, ce reuneste 7 furnizori de educatie europeana din 6 tari: România, Spania, Italia, Franta, Germania si Irlanda.
Intâlnirea de la Akademie Überlingen din Wernigerode Germania a avut drept obiectiv realizarea si consolidarea site-ului de proiect intr-un mod reprezentativ, creativ, eficient si interactiv. Acesta trebuie sa contina informatii diverse provenind din toate tarile participante in proiect despre atractivitatea pietei muncii, conditii de angajare, salariati, salarizare, posibilitati de pregatire, calificare, recalificare profesionala, servicii sociale, prevederi legale privind migratia fortei de munca.
Experinta de lucru, informare si colaborare dobândite in acest proiect a fost intregita de vizitarea unei scoli de calificare a 60 de tineri sub 25 de ani cu nevoi speciale, absolventi ai invatamântului obligatoriu, necalificati, fara nicio calificare si/sau fara ucenicie si/sau fara cursuri de formare profesionala pentru finalizarea pregatirii intr-o meserie – Stabil Hartz Akademie Überlingen, din orasul Blankenburg.
„Scoala ofera cursuri care dezvolta si extind cunostintele si abilitatile teoretice si practice existente, formeaza competente cheie (tehnice, metodologice si sociale), intr-un program structurat cu diferite tipuri de responsabilitati. Tot ceea ce creaza, realizeaza, produc se desface si se vinde in cadrul unor magazine si târguri special organizate la intervale de 3 luni”, a explicat prof. Elena Carmen Popa, directorul colegiului bacauan.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.