Gheorghe Baciu, primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova a intrat, joi, 3 august, în categoria sexagenarilor. Mai că nu îți vine să crezi, dacă îl vezi și mai ales dacă îl și cunoști. Adesea jovial, sclipitor și carismatic, mereu activ și în vervă, e omul care nu-și arată vârsta. Și nici „ghiocei” pe la tâmple parcă nu se văd încă. Gheorghe Baciu a fost sărbătorit cald și decent „la iarbă verde”, într-o locație privată, cu o reuniune exclusiv bărbătească la care au venit sute de prieteni, colegi de administrație locală și, evident, din partidul care l-a propulsat pentru al doilea mandat la cârma orașului Slănic-Moldova. O reuniune excepțională, calmă și plină de căldură sufletească, din care nu au lipsit muzica și voia bună.
Am văzut acolo mulți oameni de afaceri, politicieni, medici, șefi de instituții și de organizații și ziariști. Lista ar fi copleșitoare dacă aș reda-o aici. Dar nu pot omite, însă, una dintre „cireșele” de pe tortul sărbătoritului: prezența superbului actor Dorel Vișan, care s-a întreținut cordial cu toți participanții, dar ne-a și încântat, în stilul deja cunoscut, cu observațiile sale asupra vremilor prin care trecem și, evident, cu vreo câteva dintre poantele pe care numai talentul său le poate îmbrăca în sublim.
O „pată de culoare” muzicală a adus și grupul vocal-instrumental specializat în evenimente artistice și petreceri de tip privat „Acord Band” din Vatra Dornei.
Un „potpuriu” de surprize de înaltă clasă au oferit sărbătoritului și tuturor celor din jurul său un grup de artiști și oameni de afaceri din Republica Moldova. Una dintre acestea, fără a depăși nici ea limitele decenței, a fost un tablou pictat de artiști moldoveni, în care chipul sărbătoritului era surprins în „mareșala” ținută demnă numai de un celebru domnitor precum Al. I. Cuza.
Gheorghe Baciu este originar din cartierul Cireșoaia al orașului Slănic-Moldova, „fiul sobarului Ioje Baciu și nepotul lui Gheorghe Baciu, unul dintre cei mai plini de viață slăniceni ai anilor ’60-‘70”. Născut în 1963, într-o familie cu șase copii și într-o casă construită de tatăl său în Pârâul Bradului – cum spune chiar el. Până la cariera de politician de acum, a hălăduit cu folos timp de 15 ani în fosta Romtelecom, din care 7 ani șef al formației de telecomunicații din Comănești. Apoi a ajuns în mediul privat.
În prezent este și președinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România și unul dintre promotorii turismului balnear din țara noastră.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.