Educația ecologică presupune promovarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător, conștientizarea de către tânăra generație a pericolelor unei degradări rapide a naturii. Dragostea pentru mediul înconjurător reprezintă un aspect esențial al comportamentului uman.
Proiectul „Prietenii naturii” a pornit de la interesul natural și marea curiozitate a elevilor față de tot ceea ce ne înconjoară, dar și față de problemele legate de conviețuirea și interacțiunea cu acestea. Natura, studiată cu dragoste, cu pasiune, poate deveni centrul de interes al tuturor disciplinelor școlare, precum și al multora dintre activitățile extracurriculare.
În acest sens, preșcolarii de la Școala Gimnazială „Octavian Voicu” îndrumați de profesorii pentru învățământ preșcolar Nicoleta-Luminița Gora și Lucica Baciu, împreună cu preșcolarii de la Școala Gimnazială Secuieni, coordonați de profesori pentru învățământ preșcolar Claudia Diaconu, Olga Popa și Cristina Măriuț, au deschis acest proiect cu o întâlnire la Școala Gimnazială Secuieni, marcată de plantarea unui pom „Stejarul Centenar” în curtea Grădiniței Secuieni.
Activitatea a fost susținută de conducerea celor două instituții, prof. Ionela Daraban, director al Școlii Gimnaziale Secuieni, și prof. Eugen Tarasă (director) și Coca Dumitrașcu (director adjunct) de la Școala Gimnazială „Octavian Voicu”. La activitate a participat și primarul comunei Secuieni, Cosmin David, care este alături de elevii școlii și sprijină toate activitățile acestora.
Prof. Ionela Daraban, director al Școlii Gimnaziale Secuieni
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.