Fiecare inseamna ceva prin ceea ce daruieste
In incheierea Conferintei Nationale de Estetica, care si-a desfasurat lucrarile in perioada 21-23 noiembrie 2012, in organizarea Centrului de Cultura “George Apostu” din Bacau, in parteneriat cu Academia Româna, Universitatea “George Bacovia” si Inspectoratul Scolar Judetean, vineri seara, de la ora 17,30, la Sala ATENEU a avut loc decernarea Diplomei de Excelenta si a Premiului Centrului International de Cultura si Arta pe anul 2012. Ceremonia a fost deschisa de Geo Popa, directorul Centrului, care a adus un omagiu Omului, oamenilor haraziti sa zideasca, celor care pun temelii pentru azi, dar si pentru mâine, ale caror nume vor dainui in litera, imagine si sunet: artisti, scriitori, muzicieni, filosofi, dascali, cercetatori, creatori de frumos. Multi dintre acestia au fost zilele acestea in Bacau, invitati de comunitatea culturala pentru a innobila cu personalitatea si creatiile lor continutul unei manifestari devenite traditie, ajunsa anul acesta la Majorat: Conferinta Nationala de estetica. Au fost rostite nume, nume care inseamna si semnifica contributii importante pentru cultura româna, nume imbracate in epitete, comparatii si atribute, dar mai ales incrustate pe opere.
OMUL ESTE FAURITORUL ARTEI: Diploma de Excelenta si Premiul Centrului de Cultura «George Apostu» au fost acordate academicianului Alexandru SURDU, pentru contributia determinanta si originalitate in constituirea unui sistem filosofic propriu in domeniul culturii si logicii.
OMUL CARE CELEBREAZA MUZICA OBÂRSIILOR: Diploma de Excelenta si Premiul Centrului de Cultura “George Apostu” au fost acordate interpretului si pastratorului valorilor traditionale ale poporului român, dr. in muzica Grigore LESE, pentru descoperirea si promovarea fara odihna a muzicii traditionale românesti.
OMUL AMBASADOR INTRE ORIENT SI OCCIDENT: Diploma de Excelenta si Premiul Centrului de Cultura «George Apostu» au fost acordate profesorului dr. Ghiorghi IORGA, pentru contributia importanta la studierea civilizatiei persane si traducerea in România a celor mai importanti poeti persani.
Seara a fost completata cu un concert extraordinar, sustinut de Grigore Lese si aromânii fârseroti din Dobrogea si doi artisti din Iran, Mehdi Aminian si Amir Heidarkhodee.
Cronica evenimentului, declaratii si impresii, in editia de luni, 26 noiembrie, a cotidianului DESTEPTAREA.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.