Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” deruleaza un proiect in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Fundatia „Constantin Brâncoveanu”. Astazi, de la ora 11, la Centrul de Ingrijire si Asistenta (CIA) a vârstnicilor din Rachitoasa, muzeul va organiza prezentarea publica a povestilor digitate realizate in proiectul pilot „Diamod – Legaturi intre generatii”, parte a unui mare program european.
In perioada iulie – noiembrie 2013, vârstnicii au vizitat expozitiile permanente ale muzeului si expozitia itineranta „Trofee de vânatoare”. Specialistii muzeului au sustinut prezentari multimedia cu temele „Plante medicinale”, „Muntele Himalaia”, „Plante carnivore”, „Padurea – un diamant nepretuit al planetei”, precum si principiile metodologiei „digital storytelling” (DS).
Impreuna cu echipa, in cadrul workshop-urilor DS, asistatii au aplicat aceasta metodologie noua. In urma proiectului implementat la centrul din Rachitoasa, au rezultat 7 povesti digitale, care vor fi prezentate azi. In paralel, proiecte pilot similare sunt implementate de Muzeul Civic de Zoologie din Roma – Italia, Muzeul de Stiintele Naturii din Valencia – Spania si Muzeul de Istorie Naturala „Gr. Antipa” din Bucuresti.
„Prin acest proiect se urmareste implementarea si obtinerea de date in vederea utilizarii metodologiei DS, pentru facilitarea accesului la stiinta a mai multor categorii de public. Grupul vizat a avut acces la informatii stiintifice prezentate intr-un format accesibil, intr-un mediu familiar, prin utilizarea de metode noi.”.
Dr. Gabriela Gurau, director Complexul Muzeal „Ion Borcea”
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.