29 decembrie 2024

Povestea de succes a unei bacauance. Roxana Liche le face viata mai dulce torinezilor

Roxana Mara Liche s-a nascut in Bacau, intr-o familie simpla de muncitori, tatal lucra la U.R.A. iar mama era croitoreasa. A invatat ca toate româncele de toate, sa coase, sa gateasca, sa se descurce in viata. Când a decis sa plece din tara avea doar 26 de ani, pentru ca viata de acasa nu-i oferea un orizont cert. In primavara lui 2001 a ajuns in Italia la Torino, unde timp de 8 luni a lucrat la o batrâna dintr-o familie bogata.

„Era o femeie destul de rea, invatata sa trateze cu superioritate, trata pe toti ca pe niste servitori, dar era inteligenta, si datorita ei am invatat sa vorbesc bine limba italiana” isi aminteste Roxana. I-a fost foarte greu, plângea ore in sir, se consuma si ii era dor de casa. A rezistat doar opt luni dupa care s-a intors acasa. A gasit de munca la o firma italiana si a dat si examene de traducator si interpret de italiana-româna. „Era munca de birou, imi placea ce faceam, dar banii erau foarte putini. Nu puteai sa nu faci comparatie cu salariile din Italia care erau si de zece ori mai mari” a marturisit Roxana pentru Gazeta Romaneasca.



Asa ca, in 2004 s-a intors in Italia, unde si-a gasit de lucru intr-un azil de batrâni, la bucatarie. Anii au trecut, iar Roxana era tot mai mult in bucatarie si la munca si acasa, descoperind ca ii place sa gateasca, dar mai ales sa faca prajituri. „Intr-o zi, la o petrecere a unui prieten de-al fiului meu cel mic, Davide, am vazut un tort decorat cu pasta de zahar. In acel moment am decis ca intr-o zi voi sti sa fac si eu un tort decorat asa, si mai mult decât atât, voi face din asta viitorul meu”, ne-a povestit Roxana Liche.

„Sunt tare mândra de ce am realizat. Am muncit ani intregi, zi si noapte, am plâns, am luptat, am simtit nevoia sa renunt, sa ma intorc acasa, dar am crezut in visul meu si am reusit sa inving.” Roxana Mara Liche

A inceput sa caute pe internet cursuri si orice despre acea lume noua care i s-a deschis in fata. A gasit un curs foarte scump, 600 de euro pentru doua zile, cu cel mai cunoscut cake designer de atunci, in 2008. Tot salariul il cheltuia pe cursuri si ustensile. Facea torturi pentru oricine, pentru orice ocazie si le oferea cadou, doar sa mai exerseze. In ritmul acesta, s-a trezit la un moment dat cu 12 kilograme in plus de la atâtea dulciuri.

In acest timp, in familie, evaluau ideea de a deschide o pensiune, cu cinci camere si un restaurant. S-au imprumutat la banci, si au cumparat o vila foarte frumoasa, cu doua etaje, la câtiva kilometri de unde locuiau.

„Atunci am inceput sa-mi fac publicitate cu torturile decorate si in sfârsit sa fac munca pe care mi-o doream. Succesul a venit, lumea ma cunostea”, s-a destainuit Roxana. Intr-o zi s-a inscris la un casting pentru o emisiune culinara la un renumit post de profil din Italia, Alice Tv. Nu credea sa aiba sanse, dar, la un moment dat a primit un email in care i s-a adus la cunostinta ca este invitata in emisiune.

„Pentru mine era un vis implinit. Dar nu mi-a fost prea usor. Personal, dupa prima emisiune am jurat ca nu mai merg niciodata, nu mi-a placut cum am reactionat, eram prea emotionata, imi tremurau mâinile si vocea, imi gaseam greu cuvintele, intr-un cuvânt, m-am blocat”, ne-a spus Roxana Liche. Regizorul si producatorii au fost insa de alta parere. Roxana a demonstrat ca e o persoana adevarata, nu o actrita care joaca un rol. De atunci au urmat si alte emisiuni, apoi i s-a propus o rubrica de cake design in revista lor, in fiecare luna, una din cele mai bine vândute reviste culinare din Italia, Alice Cucina. „Sunt tare mândra de ce am realizat. Am muncit ani intregi, zi si noapte, am plâns, am luptat, am simtit nevoia sa renunt, sa ma intorc acasa, dar am crezut in visul meu si am reusit sa inving”, a afirmat Roxana.

Acum, Roxana Mara Liche, face tot ce-i place. Se ocupa de pensiunea familiei „Agriturismo Casetta Alta”, in cofetarii decoreaza torturi pentru nunti, la cerere, preda cursuri de cake design in scoli de bucatarie si este invitata permanenta in juriul de specialitate in diverse emisiuni culinare la Alice Tv si Arturo Tv.

[wonderplugin_gallery id=”189″]



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img