Câteva zeci de poştaşi băcăuani s-au reunit și în acest an, în parcul mare din municipiu, pentru a participa la deja obişnuitul marş sportiv dedicat acestei meserii. Temerarii factori poștali nu s-au speriat de condițiile meteo neprielnice de afară, obișnuiți fiind să cutreiere străzile în lung și în lat, pe orice vreme, și pe caniculă, și pe ploaie, pe viscol sau pe ger.
Evenimentul a fost organizat de sindicatul factorilor poștali, manifestarea ajungând deja la cea de-a 39 ediție. La manifestarea sportivă au mai fost invitați să participe și directorii oficiilor poștale din județele Suceava, Neamț, Vaslui și Covasna, precum și liderii de sindicat din aceste județe. Încurajați permanent de Imul Poștei, compus și cântat de trupa Oviul Lipan „Țăndărică”, și bineînțeles, de pe margine, de colegii ori familiile lor, poștașii s-au aliniat la start, în cele două secțiuni: una dedicată femeilor și alta, bărbaților.
Cei peste 30 de factorii poştali au avut de parcurs 7.000 de metri – bărbaţii şi 5.000 de metri – femeile. „Mereu am avut participare numeroasă, chiar și în acest an, deși vremea a fost cum a fost. Dar, nu ne afectează, noi putem merge pe vânt și ploaie, exact ca în imnul lui «Țăndărică». Urmează Alba Iulia, pe 13-15 iulie, unde vom marca centenarul unirii, evident, și prin sport”, a declarat Sorin Șova, liderul de sindicat al poștașilor băcăuani.
Și cel mic, și cel mare au făcut mișcare
Locul I, la femei, a fost adjudecat de Felicia Moisă, de la Oficiul Poştal Moineşti, o veterană a acestei competiţii, dar şi cea mai titrată, urmată de Alina Dimulescu, de la Oficiul Poştal Onești și Irina Horvat, de la Oficiul de Distribuire (OZP) Bacău. „Nu m-am lăsat nici anul ăsta, ceea ce înseamnă că mereu este bine să insiști, să te antrenezi, iar restul vine de la sine. Urmează faza națională, la Alba Iulia, unde, sincer, am emoții pentru că sunt competitoare valoroase, care practică marșul. Dar, vom vedea”, a declarat medaliata cu aur, Felicia Moisă.
„Este ușor pentru mine, întrucât înainte am practicat sport de performanță – handbal – la Onești. Mi-am adus și copiii, pentru a învăța că sportul înseamnă foarte mult în viața unui om”, a punctat Alina Dimulescu, premiata cu argint la competiția poștașilor. La bărbaţi, pe primul loc s-a plasat Silviu Bălăiţă, de la OZP Bacău, locurile doi și trei revenindu-le lui Cristinel Mardare, de la Dărmănesti, și Vasile Tătaru, OZP Bacău. „A fost cam greu, la început, mai ales că au participat și colegi noi, mult mai tineri.
Celor tineri, care vin din urmă, le spun să facă sport, și copiilor mei le zic asta, deși inițial au făcut fotbal, iar acum s-au apucat de dansuri populare”, ne-a spus Silviu Bălăiţă. Premii au fost acordate și celei mai în vârstă participante, Anica Șandru, de la Onești, care ne-a mărturisit că îi place să facă mișcare „pentru a fi mereu tânără”, celei mai tinere, Alexandra Pătrașc, OZP Bacău, precum și celei mai tehnice sportive, Felicia Moisă. La bărbați, Stefan Hampău a fost ales cel mai vârstnic participant, Cristinel Arsenie, cel mai tânăr „maratonist”, precum și Ciprian Tofan, cel mai tehnic.
Organizatorii le-au rezervat o secțiune, evident, în afara concursului, și copiilor poștașilor: Andrei Horvat, surorile Ingrid și Antonia Dimulescu, Cosmin Vâlcu și Denis Afloarei. Florentin Radu
„Vreme închisă, dar, după cum s-a văzut, poștașii au făcut să răsară soarele și pe strada lor. Sperăm să răsară și pe strada „Poștei” odată cu venirea noiii conduceri, mai ales că, din discuțiile avute, am înțeles că se va apleca mai mult asupra celor care sunt la baza societății, respectiv la ghișeu și nu numai”
– Liviu Ciumeti, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Bacău
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.