Braduletul de Craciun si-a scuturat acele, fie pe balcon, fie in sufragerie. Cel din plastic sau fibra de sticla se odihneste pâna la sfârsitul anului in debara. Sunt destui care prefera sa aiba in casa câteva ghivece cu flori artificiale peste iarna. Trebuie doar sa le stergi din când in când de praf. Nu le uzi, nu se imbolnavesc.
Florile naturale nu intra insa in hibernare. Ne dau oxigen, bucurie vizuala, ocupatie. Putini stiu ca ghivecele cu flori determina si aparitia igrasiei. Acestea retin apa, generând diferente de temperatura, apoi condens la deschiderea unei ferestre. Stersul cu cârpa sau stropitul cu spray-uri antimucegai dau rezultate de moment.
Primul sfat este sa uzi florile cât mai putin, la limita regenerarii. Un dezumificator este foarte indicat. Acesta elimina umezeala din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece, captând-o intr-un rezervor, intr-o forma controlata. Aerul uscat si incalzit care iese apoi din aparat, reduce mult raspândirea igrasiei.
Important este ca si coloana de aerisire din locuinta sa nu fie obturata. Din cauza acestui inconvenient major, multi renunta la plantele naturale de apartament. Trebuie rabdare si preocupare. Primavara varuiesti iar si inmultesti ghivecele. E un fenomen ciclic. Fara truda, florile n-o sa-ti dea niciodata satisfactii.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.