Romfilatelia a lansat în circulație, inclusiv în magazinul său din Bacău, emisiunea de mărci poștale „Muzeul Național Peleș. Colecții”, alcătuită din patru timbre, două plicuri „prima zi” și un set de patru cărți poștale maxime pentru pasionații de maximafilie.
Cele patru timbre ale emisiunii ilustrează piese reprezentative, de mare valoare artistică, din colecțiile Muzeului Național Peleș.
Una dintre ele este ceasul de masă din bronz aurit și marmură, pe al cărui mecanism apare marca firmei de orologerie și inscripția „Samuel Marti. Medaille d’or. Paris. 1900” (timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei).
Un ceas de masă cu pendul, cunoscut ca „amorașul” datorită personajului statuar din bronz, apare pe timbrul de 4,70 lei).
Muzeul Național Peleș deține în patrimoniul său de orologerie un interesant serviciu de șemineu, unic ca abordare stilistică, operă a atelierului Commun & Manceau din Paris. Inspirat de stilul retour d’Egypte, ceasul din metal comun și soclu de marmură neagră are corp piramidal, sprijinit de doi sfincși adosați, și este decorat cu zeități, animale sacre și hieroglife egiptene (timbrul cu valoarea nominală de 9 lei).
Ceasul francez din bronz aurit, din budoarul reginei Elisabeta, este o piesă elegantă, cu cadran circular, pe care își sprijină mâna dreaptă, ce ține grațios un răvaș, personajul feminin înveșmântat în costum din epoca Louis-Philippe (1830-1848) (timbrul cu valoarea nominală de 22 lei).