La prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională 2022, cea la Limba și literatura română, în județul Bacău s-au înscris 5.110 elevi. Au fost prezenți efectiv în examen 4.774 de candidați (un candidat a susținut proba în județul Iași), iar 336 au absentat. Nu s-a înregistrat nicio eliminare pentru tentativă de fraudă.
Accesul candidaților în cele 139 de centre de examen, organizate la nivel județean, a fost permis în intervalul orar 8:00 – 8:30, iar proba a început la ora 9.00. La fel ca și anul trecut, subiectele s-au emis sub formă de broșură, timpul de redactare a subiectelor fiind de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.
Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă, ce va fi susținută de 29 de elevi de la Școala Gimnazială „Dani Gergely” din Ghimeș. Toate probele din examenul de Evaluare Națională sunt monitorizate audio-video.
Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.
Comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.