2 noiembrie 2024

Personalul Muzeului de Științele Naturii este instruit pentru a oferi informații persoanelor cu deficiențe de vedere și auz

În perioada 24 – 27.07.2023, la sediul Muzeului de Ştiinţele Naturii Bacău, un eveniment deosebit are loc în cadrul proiectului intitulat „Muzeul prin simţuri”. Sesiunea de instruire dedicată personalului Muzeului de Științele Naturii și Observatorului Astronomic „Victor Anestin” se concentrează pe dezvoltarea abilităților necesare pentru a lucra cu publicul și a realiza activități și ghidaje specifice persoanelor cu deficiențe de vedere și auz.

În primele două zile ale sesiunii, participanții au avut ocazia să primească noțiuni de bază despre limbajul mimico-gestual, care reprezintă un instrument important de comunicare și interacțiune cu persoanele cu deficiențe de auz. Această abordare îi va ajuta să ofere o experiență mai completă și inclusivă pentru vizitatorii muzeului care se confruntă cu astfel de deficiențe.



În următoarele două zile, instruirea s-a axat pe accesarea informațiilor generale cu privire la publicul cu deficiențe de vedere. Acest aspect devine esențial pentru a oferi vizitatorilor cu deficiențe vizuale o experiență cât mai bogată și interactivă în timpul vizitelor la muzeu.

Instruirea a fost realizată cu sprijinul și experiența partenerilor de la Natural 4 Public Relations, o companie specializată în comunicare și relații publice, și în colaborare cu Asociația Tandem, care aduce expertiză în domeniul integrării sociale a persoanelor cu deficiențe.

Un aspect remarcabil al proiectului este finanțarea primită de la Administrația Fondului Cultural Național și Consiliul Județean Bacău. Această implicare financiară demonstrează importanța acordată incluziunii sociale și accesibilității culturale pentru toate categoriile de public.

Prin intermediul acestui proiect, personalul Muzeului de Științele Naturii și Observatorului Astronomic „Victor Anestin” va deveni mai pregătit și sensibilizat cu privire la nevoile și dorințele vizitatorilor cu deficiențe de văz și auz, asigurându-se că aceste persoane se bucură de o experiență plină de învățare și bucurie la muzeu. Astfel, „Muzeul prin simțuri” aduce o contribuție valoroasă în promovarea accesibilității culturale și a unei societăți mai incluzive pentru toți.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img