Fire glumeata, placuta si optimista, Paula Florescu este eleva in clasa a XI- a la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau si membra a Ansamblului Folcloric „Busuiocul”, unde este solista de muzica populara de aproximativ un an si jumatate. Paula spune ca a mostenit-o pe mama ei, care la rândul sau a cochetat cu muzica populara.
Prima data a urcat pe scena la vârsta de 4 ani, când era la gradinita. Când a mers la scoala, doamna invatatoare a trimis-o la un concurs, la Festivalul „Micul print”, care se organiza pe vremea aceea la Casa de Cultura. „Atunci am luat pentru prima data locul I si atunci am cântat pentru prima data cu orchestra”, isi aminteste tânara solista de muzica populara. Toate acestea i-au dat incredere si a hotarât sa mearga la Scoala Populara de Arta, unde a studiat cu cunoscuta interpreta de muzica populara Maria Salaru. Dupa absolvirea Scolii Populare de Arta a lucrat cu Zinaida Bolboceanu, membra a ansamblului, la vremea aceea locuind in Bacau, acum profesoara la Academia de Muzica din Chisinau. In prezent, Paula a pus muzica pe locul doi, considerând-o un hobby, primordiala pentru ea fiind scoala.
Cu toate acestea, in urma cu doar câteva zile, a participat la Festivalul „Folcloru-i din strabuni” organizat de Scoala de Pian „Dragos Lungu” la Ateneu, unde a câstigat premiul I la sectiunea solisti vocali, categorie la care au participat 14 concurenti din toata tara. „Am avut emotii si chiar nu am avut pretentii la vreun premiu. Am participat pentru ca era aici acasa. M-am simtit foarte bine, mai ales ca in juriu a fost cunoscuta interpreta de muzica populara Emilia Ghinescu si chiar dumneai m-a apreciat”, a declarat Paula Florescu. Chiar daca nu s-a asteptat sa câstige, tânara solista spune ca acest premiu reprezinta foarte mult pentru ea si ca „este o responsabilitate mare, in sensul ca si pe viitor trebuie sa dau dovada ca am meritat”. Când am atins subiectul numerelor premiilor pe care le detine, a fost putin mai complicat. Paula a pus la bataie pe lânga premiile din muzica si pe cele la olimpiadele scolare la care a participat: „am vreo 150 de diplome, am si locul I si II si III si mentiuni, si trofee si premii speciale, am avut de toate”.
Pe viitor isi doreste si o cariera in muzica, dar mai mult decât atât, vrea sa aiba o meserie de baza, asupra careia inca nu s-a hotarât, considerând ca inca mai are timp.
Dupa succesul de la Ateneu, ea a participat la un mare concurs desfasurat la Casa de Cultura din Iasi, intitulat „Din batrâni, din oameni buni” la care au fost foarte multi concurenti si la care tânara noastra solista s-a inscris la categoria 15-30 de ani. „Sansele mele au fost mult mai mici la Iasi. Au fost concurenti care sunt profesori de muzica, cu Conservator si facultati de specialitate terminate. Chiar daca nu am luat niciun premiu, am fost foarte multumita pentru ca m-am prezentat bine. Mult mai bine ca in Bacau.
De altfel, nu premiul conteaza. Scopul meu este sa cânt din ce in ce mai bine, sa scap de emotii, sa prind experienta, pentru ca la urmatoarele festivaluri mai mari sa dau randament. Foarte important a fost faptul ca la acest concurs, a doua zi, juriul a chemat toti participantii si timp de aproape doua ore ne-a explicat fiecaruia ce am gresit. Iar eu nu am primit niciun fel de observatii. Inseamna ca a fost bine”, a povestit Paula Florescu. La intoarcerea de la Iasi, Paula a avut spectacol in Bacau cu ansamblul la Ateneu. Spectacolul s-a numit „Rapsodii de toamna”, iar tânara solista de muzica populara a cântat si…muzica usoara, interpretând piesa „In noaptea asta toata lumea este a mea” a cunoscutului compozitor Ion Vasilescu, melodie care de-a lungul timpului a fost prinsa in repertoriul multor cântarete celebre de muzica usoara.
Am intrebat-o pe Paula Florescu când si unde va fi urmatoarea participare in concursurile de muzica populara. Cum a raspuns? „Nu stiu. Mama se ocupa de partea asta, ea este «impresarul» meu, pentru ca ea se pricepe foarte bine la treaba asta. Eu sunt foarte axata pe scoala pentru ca asta cred ca este cel mai important pentru mine acum”, a incheiat tânara.